Aj muži majú radi plastiku. Upravujú im viečka a robia obriezku

Martin Harvan pre Pravda.sk | 17.02.2017 17:00
plastika, plastická operácia, chirurgia, injekcia Foto:
Ilustračné foto.
Ženy po tridsiatke či päťdesiatke a muži manažéri. Taká je v súčasnosti cieľová skupina ľudí, ktorá vyhľadáva šikovné ruky plastického chirurga. Čomu holdujú najviac?

Ženy sú hrdinky, muži menej

Trend v skrášľovaní pomoc skalpela sa v tomto období posunul zo starších žien na mladšie. Vyzerať krajšie, a to aj za cenu dočasnej bolesti, chcú i muži na vysokých postoch a vo vedení veľkých firiem. Podľa popredného slovenského plastického chirurga MUDr. Vlastibora Minarovjecha z ESTETIC CLININC s.r.o. vedie v počte zákrokov práve tá nežnejšia polovička ľudstva. A viac to zvláda aj s prípadnými „dozvukmi“ po operácii. „Ženy sú hrdinky, nemajú problém, aj keď im hrozí trochu bolesti či opuchov. Majú asi väčšiu motiváciu. Muži tieto pocity znášajú omnoho horšie,“ vysvetľuje pre Pravda.sk vyhľadávaný plastický chirurg.

U dám vedú prsia, u mužov i obriezka

Podľa MUDr. Vlastibora Minarovjecha sú u žien na prvom mieste stále operácie zväčšovania prsníkov, tzv. augmentácie, nasledujú operácie viečok. „Poklesol záujem o liposukciu, čo je dané tým, že dnes kozmetické salóny ponúkajú rôzne neúčinné, ale zato neinvazívne, nazvime ich praktiky.“ U mužov sú v obľube operácie viečok, korekcie jaziev, liposukcia a dokonca i obriezka, ktorú vyhľadávajú muži nielen z hygienických dôvodov, ale aj z dôvodu lepšieho prežívania pohlavného styku.

Bude menej bolesti

Stále platí, že nájsť si dobrého plastického chirurga je polovicou úspechu. Ak sa v snahe po dokonalosti snažíte ušetriť, dávajte si pozor na pokútne kliniky poskytujúce zázraky na počkanie. Niektoré z nich, ktoré majú napríklad odstrániť veľké zásoby telesného tuku, a to bez zásahu chirurga, sú vopred odsúdené na neúspech, stratu času aj peňazí.

Plastickí chirurgovia sa v súčasnosti snažia zmierňovať fyzickú bolesť po operáciách novými úspešnými metódami s minimálnym použitím skalpela. MUDr. Vlastibor Minarovjech zdôrazňuje, že na slovenský trh prídu tieto techniky – menej skalpela, väčší efekt – čo nevidieť, vrátane využitia kmeňových buniek.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ