Prečo je úžasné mať jedného chlapa a kašľať na milencov?

MaM | 17.02.2017 09:00
milenec Foto:
Od milenca nikdy nemôžete očakávať, že sa o vás postará v chorobe, smútku, alebo nebodaj nešťastí.
Vo svete liberalizmu a voľnej lásky sa vernosť presadzuje ako stará škola. Nie je však opovrhnutia hodné ostať verná starým zásadám. Prinášajú výhody aj vo svete, kde sa oslavuje hedonizmus a požívačnosť.

Lepší vzťah

Ak by neverné ženy venovali toľko času ako milencovi a románikom svojmu vzťahu, mali by ho prakticky dokonalý. Milenec je však obvykle ľahšou cestou. Bez otázok a zodpovednosti sa stáva ikonickým mužom. Ale omylom. Skúste svoj čas venovať budovaniu vzťahu v partnerstve a uvidíte, že nebudete potrebovať chlapov, ktorí s vami iba skočia do postele, ale na obed už nie, pretože to nebude diskrétne.

Bezpečnejší sex

Vernosť je pre ľudí aj základom zdravia. Hovoríme samozrejme o obojstrannej oddanosti. V takom prípade sa vás nebudú týkať nielen pohlavné choroby, ale ani rôzne kvasinky, infekcie, či poškodenia vnútornej mikroflóry, na čo sú ženy obzvlášť citlivé. Nehovoriac o zápale močového mechúra. Práve to je veľmi častá diagnóza žien, ktoré majú viacerých mužov. Na toho jedného si zvyknete aj v láske aj telesne.

Zodpovednosť aj spoľahlivosť

Vzťah nie je a ani nikdy nemal byť len o užívaní. Ide o zodpovednosť za toho druhého. Od milenca nikdy nemôžete očakávať, že sa o vás postará v chorobe, smútku, alebo nebodaj nešťastí. To je vždy úlohou partnera a vzájomnej reciprocity. Ak vymeníte partnera za milenecký azyl, počítajte s tým, že ten sa obvykle s príchodom prvých starostí rozpadne.

Dlhší život

Spolužitie s jedným partnerom je výhodný z hľadiska dĺžky života. Ženy s milencami majú totiž stres nielen v práci, ale musia kryť neustálu možnosť odhalenia, vymýšľať si rôzne spôsoby, ako sa nebadane dostať z domu, alebo snovať plány a hlavne si pamätať všetky verzie klamstva. Neustále sú v napätí. Stres je pritom zodpovedný za enormné množstvo negatívnych zdravotných prejavov, takže je lepšie byť vernou a užívať si zdravší, pokojnejší a vernejší život.

Vlastný pokoj

Nakoniec každého partnera dobehne svedomie za to, že klame do očí človeku, ktorý ho miluje. Nie je to skutočne príjemné ani zdravé žiť dvojitý život. V ňom jednoducho pokoj nenájdete. Vo vzájomnej dôvere a vzťahu, ktorý vám budú závidieť aj večne rozhádaní susedia, je však život krajší.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ