Neohlásená návšteva? Ako čo najrýchlejšie upratať byt?

Pravda.sk | 17.02.2017 15:00
návšteva - dvere - privítanie Foto:
Nech sa páči, poďte ďalej!
V čase mobilných telefónov sa síce neohlásená návšteva predsa len zvykne prihlásiť vopred. Ale ak z telefónu počujete: "O desať minút sme u vás, ale žiadne starosti si nerob", studený pot vás napriek tomu obleje.

Poobzeráte sa okolo seba a je vám jasné, že váš byt tip-top vyzerať nebude. Môže však vyzerať aspoň mierne upratane a čisto Takto to zvládnete:

Kôš na bielizeň je záchrana

Vezmite ho a rýchlo zamierte do obývačky. Všetky veci zo zeme nahádžte do koša a ten potom „odpracte“ kamsi do skrine či do temného kúta vo vašom byte.

Všetko do spálne

Ostatné veci, ktoré zostanú kade-tade po byte, či už v chodne alebo v obývačke, odneste do spálne. To je predsa len miestnosť, kam sa návšteva nepýta. Ak teda nejde o vašu mamu či svokru, pred nimi zrejme ani spálňa nezostane ušetrená. Zatvorte dvere, len veľmi drzá návšteva si dvere do spálne otvorí sama. Ak máte šatník, je takouto miestnosťou na schovani eneporiadku práve ten.

Vyvetrajte

Rýchlo pustite do bytu čerstvý vzduch. Kadejaké pachy nie sú práve lákavé, ak návšteve otvoríte dvere. A svieži vzduch si ľudia spájajú s čistotou, tak aspoň prvý dojem bude lepší, než by ste očakávali.

Rýchlo ich usaďte

Návštevu pozvite do obývačky a usaďte ju na pohovku. nenechajte ju túlať sa po byte, kabáty vezmite vy a sama ich odložte na „bezpečné“ miesto. Prineste na stôl občerstvenie a návšteva tak nebude mať dôvod zablúdiť do iných izieb.

Vhodné svetlo

Ak sa návšteva prihlási až večer, zachrániť vás môže aj príjemné tlmené svetlo. V intímnom osvetlení obývačky nebude vidieť ani prach, ani neporiadok na policiach.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ