Sťahujete sa? Čo do kartónových krabíc nepatrí?

Pravda.sk | 01.02.2017 15:00
bývanie, žena, sťahovanie Foto:
Čo do krabíc patrí a čo nie?
Pri sťahovaní myslite na bezpečnosť seba aj ostatných. A takisto na to, aby ste si ho zbytočne neznepríjemňovali.

Peniaze, šperky, dokumenty

A už vôbec nie vtedy, ak má „krabica“ pred sebou dlhšiu cestu a prejde počas sťahovania viacerýmu rukami. Tieto veci zabaľte zvlášť a drže ich počas sťahovania neustále pri sebe.

Nič horľavé

Horľavé kvapaliny do kartónových krabíc nepatria, najmä, ak neviete, kto s nimi bude manipulovať. Stačí si zapáliť cigaretu a nešťastie počas sťahovania je na svete. Majte na pamäti, že v bezpečí chcete prežiť sťahovanie nielen vy, ale aj ľudia, ktorí vám pomáhajú či ktorých ste si najali.

Potraviny podliehajúce skaze

V krabicovom chaose je ťažké sa vyznať, najmä, ak si nové bývanie zapracete hlava-nehlava. Potraviny, ktoré sa rýchlo kazia, narobia v krabici šarapatu – môžu začať plesnivieť, hniť a smrdieť. Navyše, môžu sa v nich usadiť aj moly či iný hmyz, ktorého sa potom ťažko zbavuje.

Tekuté prostriedky

Šampóny či čistiace prostriedky sa počas transportu môžu otvoriť, ich obsah pomaly vytečie do krabice, ktorá premokne a vy si zašpiníte aj ostatné veci. Navyše, pri vybaľovaní sa budete musieť trápiť s čistením vytečených fľaštičiek, ktoré ste mohli preniesť osobitne. Umiestnite ich do jednej plastovej nádoby, ktorú vyčistíte ľahko, ak sa stane nejaká drobná nepríjemnosť.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ