Belohorcová varí kapustnicu aj v Miami, Vianoce si užíva rodinne

SITA | 23.12.2016 13:00
Zuzana Belohorcová Foto:
Slovenská rodáčka Zuzana Belohorcová s manželom Vlastimilom Hájkom na archívnom zábere.
Bývalá moderátorka Zuzana Belohorcová, ktorá už nejaký čas žije v americkom Miami, bude tráviť vianočné sviatky doma s manželom a dvoma deťmi.

Tento rok však k nim pribudne aj sestra s priateľom. „Každý rok trávim Vianoce s mojou milovanou rodinou a tento rok sa tešíme, že si k nám k štedrovečernému stolu prisadne aj moja mladšia sestrička Mirka s priateľom Peťom. Urobíme si krásne rodinné Vianoce. Tie sú pre mňa najkrajším sviatkom v roku, milujem tú krásnu vianočnú atmosféru, keď je celá rodina pokope, varíme, pečieme, zdobíme stromček za zvukov vianočných kolied a pesničiek,” nevie sa dočkať Belohorcová.

Darčeky už od jesene

V rozhovore prezradila, že Vianoce zbožňuje najmä pre ich atmosféru. „Každé Vianoce sú pre mňa krásne a výnimočné, pokiaľ sa všetci v zdraví stretneme. Rada spomínam na Vianoce v mojej rodnej Žilinke. Moji rodičia nám vždy vedeli pripraviť neskutočnú vianočnú atmosféru, a tak sa i my s manželom snažíme v tejto tradícii pokračovať a odovzdať to naším deťom,” pokračovala bývalá moderátorka, ktorá si za oceánom užíva materstvo a rodinný život.

Vianočné darčeky vraj kupuje postupne už od septembra. „Ja som, čo sa týka Vianoc, veľmi zodpovedná. Hneď po skončení leta, od septembra, začínajú moje prípravy na Vianoce a priebežne, keď vidím niečo pekné, kúpim. Ešte nikdy sa mi nestalo, že by som bola na Vianoce nepripravená!,” poznamenala.

Kapustnica aj vysmážená ryba v Miami

Rodinné tradície sa u nich doma vždy poctivo dodržiavajú. Na stole nechýbajú oplátky s medom, vianočné koláče, ktoré pečie s deťmi, rozkrojené jabĺčko či vlašské orechy, ktoré hádžu do všetkých rohov, aby bola rodina zdravá. Pripíjajú si šampanským a domácky vyrobeným vaječným koňakom. Chýba už len sneh.

„Tým, že žijeme na Miami, už siedmy rok máme Vianoce bez snehu a namiesto kapríka máme na stole sea bass alebo red grouper, a namiesto sánkovania a guľovania sa ideme na Štedrý deň okúpať do oceánu. Aj to má svoje čaro. Doobeda sa ideme s deťmi prejsť do parku – South Pointe Park je jedno z najkrajších miest na svete, potom si ja pripravím všetko na večer – kapustnicovú polievočku, obalím si rybku, urobím dva druhy zemiakového šalátu, jeden s majonézou a druhý bez, taký german style, potom sa ideme okúpať na pláž alebo na bazén. Deti pripravia štedrovečerný stôl, ja vypražím rybku a večera môže začať. Ale ešte predtým príde Ježiško (Santa),” zasmiala sa sympatická blondínka.

„Sme jedna z mála rodín, ktoré rozbaľujú darčeky pred večerou, ale tak to bolo, aj keď som ja bola dieťa. Spomínam si, že raz sme sa s rodičmi rozhodli darčeky rozbaliť až po večierke, tak, ako je to bežné u ostatných, ale večera bola zjedená asi za desať minút a úplne sa z nej vytratila tá pohoda. Takže aj my s manželom držíme Belohorcových tradíciu,” uzavrela.