Už dosť! 5 tipov, ako zatočiť so stresom v kancelárii

Pravda.sk | 14.12.2016 09:00
žena, stres, knihy, krik, učenie Foto:
Už ho nezvládate?
Hlava vám ide vybuchnúť a vy neviete ako ďalej? Skúste tieto tipy, ako mať v práci väčší kľud.

Požiadajte o pomoc

Ak si mylsíte, že všetko musíte zvládnuť sama, ale úlohy sa vám len kopia, zrejme prišiel čas požiadať o pomoc. Porozprávajte sa so šéfom a spolu vyhodnoťte, ako by ste mohli svoju prácu zvládať tak, aby nebola nikdy nekončiacim stresom.

Krok po kroku

Naučte sa plánovať a menej dôležité veci odložiť. Čo je urgentné, riešte okamžite. Ale až keď skončíte s jednou vecou, pustite sa do ďalšej. Ak budete rozbehaná na všetky strany, svoj pracovný život neukočírujete. Vezmite si to ako svoju nemennú zásadu.

Rozprávajte sa sama so sebou

Aj keď tým možno budete iritovať kolegov, rozhovory samej so sebou sú zdravé – dokonca aj podĺa štúdií. Ak si z času na čas so sebou nahlas pohovoríte, vraj odbúrate stres, upokojíte sa a dokážete sa aj motivovať.

Snívajte počas dňa

Aspoň na pár minút odleťte z kacelárie na nejaké krásne mieto, napríklad do vysnívanej dovolenkovej destinácie. Aj týmto spôsobom mozog „vypne“, stres opadne a vy načerpáte novú silu. Jednoducho snívajte s otvorenými očami a stresu dajte zbohom.

Šup na terasu

Ak máte možnosť vyjsť si na pár minút von, či už pred budovu alebo na terasu, robte to pravidlne. Na čerstvom vzduchu sa pár razy poriadne nadýchnite, vyvetrajte si hlavu a prečistite pľúca. Prílev kyslíku sa postará nielen o odbúranie stresu, ale prídu aj lepšie nápady.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ