Ako motivovať samú seba? Stačí postupovať po krokoch

Pravda.sk | 09.12.2016 13:00
žena, kancelária, sviei vzhľad Foto:
Len sa pustite do veľkých plánov.
Máte v hlave plno želaní týkajúcich sa kariéry - chcete mať lukratívnejšiu prácu, vyššiu pozíciu, viac kompetencií... Ako začať? A prísť do cieľa?

Nech už zatúžite po čomkoľvek, je jasné, že treba mať plán. Aspoň nejaký, aby ste prišli až k vytúženému cieľu. Skvelé je, ak pôjdete po krokoch a budete cieľavedomo postupovať vpred. Takto sa to podarí:

Musíte vedieť, čo chcete a svoje ciele si jasne formulovať. K tomu patrí aj časový horizont, za ktorý sa k výsledku túžite dopracovať. Nemusí ísť, samozrejme, o presný dátum, ale istú časovú víziu mať musíte.

Ak sa do toho pustíte, musíte ísť na sto percent. Bez výhovoriek, bez kľučkovania. Ak od úvany padáte dole, prestávka je povolená. Načerpajte sily a potom opäť vpred, za svojím cieľom.

Malé ani väčšie zakopnutia vás nemôžu zastaviť. Polená pod nohami musíte preskočiť a nenechať sa nimi odstrašiť. Skôr ich berte ako výzvu, ktorá vás má posilniť vo vašom snažení. Negatívne myšlienky si nepripúšťajte k telu, brzdili by vás.

Máte vo svojom okolí niekoho, koho obdivujete? To je skvelé. Aj pozorovaním takéhoto človeka sa dokážete posunúť vpred. Inšpirujte sa niekým, kto dosiahol to, po čom túžite aj vy.

Povedzte o svojich plánoch blízkym ľuďom. Aj tento záväzok vás môže posunúť vpred, pretože niečo túžite dokázať nielen sebe, ale aj ostatným. Nech to znie akokoľvek, obdiv či uznanie ostatných človeka dokáže správne „nakopnúť“.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ