Príbeh: Premrhané roky? Skôr škola života!

db, Pravda.sk | 04.08.2016 09:30
bozk, láska, milenci, vzťah, romantika Foto:
Ilustračné foto.
Čím skôr, tým lepšie! Pravdaže, nemôžete o tom hovoriť na prvom rande, ale dávkujte postupne, aby sa nestalo to, čo 28-ročnej Petre.

„Bola som dlho sama, preto, keď som stretla "toho pravého“, chcela som mu vo všetkom ulahodiť," spomína si na začiatky. Ukazovalo sa, že problémy sú neprekonateľné, preto hneď po prvom rande informovala sestru o tom, že „je tam veľa prekážok, asi z toho nič nebude“. „A plakala som do vankúša. Jej partner bol z Maďarska a veľa pracoval. "Áno, bol workoholik. Nikdy som nechcela takého muža, ktorý na mňa vôbec nebude mať čas,“ skonštatovala.

A to čo nechcela, sa v jej živote vyskytlo. „Po mesiaci "čudného vzťahu“ som si uvedomila, že som vlastne sama. Čo sa zmenilo v mojom živote? Keď sa mi v byte upchal záchod, volala som si inštalatéra, pretože môj priateľ bol v Maďarsku, alebo niekde na cestách. Bolo Valentína a ja som bola kde? Sama! Ale hrial ma pocit, že niekto niekde ma ľúbi a ja sa s ním možno o mesiac na chvíľu stretnem. Takto som si vzťah nepredstavovala."

Lenže… On bol seriózny muž. O tom, aký život vedie, ju informoval už na prvom rande! „Pozeral sa mi do očí a vážne sa pýtal, či to naozaj chcem. Pretože doteraz od neho všetky ženy utiekli, dokonca, so žiadnou v jednej domácnosti nežil.“ Áno, áno, nevadí, naša láska všetko prekoná, hovorila si. A ešte častejšie túto formulku: Všetko sa časom zmení. A stalo sa čo? Nič sa nezmenilo. „Bola som stále frustrovanejšia.“

Zabila s ním veľmi veľa času. Čakaním na to, že všetko sa časom zmení. „Už mám dávno nového partnera, takže na svoj bývalý čudný vzťah môžem len tak trpko spomínať. A radiť? V tomto smere sa asi nedá. Prišla som na to, že asi každý človek si musí prejsť tým svojim peklom, aby niektoré veci pochopil. Hlavne, čo vo vzťahu nechce. Prišla som tiež vďaka dvom "premrhaným rokom“, alebo škole života aj na to, že vo vzťahoch sa treba zamerať na seba," uviedla.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ