Ako plávať životom ľahšie? Vyhýbajte sa týmto slovám!

Pravda.sk | 09.03.2016 17:00
úsmev, ukazovanie, smiech, žena Foto:
Uľahčite si život aj komunikáciu s ľuďmi.
Sú slová, ktoré by ste mali vo svojom slovníku používať čoraz zriedkavejšie.

„Ale“

Niekomu vravíte, aký je šikovný, ako ho máte rada, ako by ste s ním chceli byť, ako ho obdivujete… Začínate pozitívne, človek oproti vám pookreje, vaše slová hrejú. Vtom použijete slovíčko „ale“ a nastane zlom. Všetko pozitívne je okamžite fuč a v hlave rezonuje len to otravné „ale“. Skúste s ľuďmi komunikovať bez „ale“. Ak niekoho máte rada, tak nedávajte ďalšie podmienky. Ak niekoho obdivujete, tak už nemusíte pokračovať…

„Snáď“

Chcete úprimne komunikovať s vaším okolím? Tak sa potom nevyhýbajte odpovediam a nezahmlievajte slovíčkom „snáď“. Iste, niekedy ho použijete, len aby ste nemuseli povedať jasné „nie“. Dúfate, že dotyčný zabudne a vy sa vyhnete trápnej situácii. Ale týmto si sama vyrábate starosti. Ak sa vo vašom slovníku začne slovo snáď objavovať menej často, sama pocítite, že vašich povinností nejako ubúda.

„Niekedy“

Niekedy si zavoláme, niekedy pôjdeme von, niekedy… Toto slovo často používajú rodičia v komunikácii s deťmi. „Niekedy“ v ich reči znamená zväčša nikdy. Aj slovíčkom niekedy vzbudzujete falošné nádeje. Ak chcete niekomu čosi sľúbiť, povedzte to jadne. v stredu, cez víkend, o týždeň. A ak nič sľúbiť neviete, povedzte na rovinu, že na také veci momentálne nemáte čas.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ