Opäť meliete z posledného? Možno to chce detox

Pravda.sk, gj | 28.07.2014 17:00
čaj, relax, detox, žena Foto:
Dúšok bylinkového čaju pomôže vášmu tráveniu.
Večná únava môže znamenať aj organizmus zahltený škodlivinami.

Detoxikácia znamená vnútornú očistu organizmu od škodlivých látok. Zlé stravovacie návyky, hormonálne výkyvy, stres, nadváha… Na to všetko sa treba počas detoxikácie zamerať. Keď sú škodlivinami zahltené obličky a pečeň, trpí celé telo. Koža aj vlasy sú mdlé a bez života, ovláda nás večná únava, imunita je oslabená. Celkovo telu chýba energia.

Znamená to, že na istý čas by ste sa mali zbaviť potravín, ktoré prekyslujú organizmus. Ide napríklad o mäso, syry, alkohol, bielu múku či kávu. telu týmto krokom pomôžete opäť sa dostať do rovnováhy. Tieto potraviny z jedálnička odstraňujte postupne a nahraďte ich ovocím a zeleninou.

Aby bola detoxikácia úspešná, mala by trvať aspoň dva týždne. Okrem zmeny jedálnička je potrebné piť veľa vody a bylinkových detoxikačných čajov. Po dvoch týždňoch by ste sa mali cítiť lepšie. Organizmus „odľahčíte“, čo sa okamžite podpíše pod vašu energiu. Zrazu už nebudete pociťovať nekonečnú únavu a zlepší sa trávenie. Počas detoxikácie môžete stratiť kilo až dve na hmotnosti.

Detoxikáciu organizmu môžete podporiť aj masážami, stačí napríklad masáž kefou v sprche. Ale pomôcť môže aj návšteva sauny či cvičenie jogy. Tieto aktivity podporujú prečisťovanie organizmu a vylučovanie toxínov z tela. Nezabudnite telu počas detoxikácie dopriať aj zaslúžený odpočinok, nič nepreháňajte, doprajte si kľudový režim. Pamätajte na to, že detoxikácia potrebuje istý čas, aby bola úspešná.

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ