Katarína Štumpfová: Z tanečnej sály vychádzam vysmiata

Dana Bischof, Pravda.sk | 24.04.2013 08:00
Hovorí sa, že tanec, resp. akýkoľvek pohyb lieči aj dušu. Potvrdila to aj tanečníčka Katarína Štumpfová.
Katarína Štumfová. Foto: Dana Závadová
Katarina Stumpfova Katarína Štumfová.

Hoci aj ona máva v živote obdobia, kedy sa jej nedarí alebo jej niečo nevyjde. Vtedy je smutnejšia, no známym odporúča: Zavrite ma na hodinu do sály. Sľubujem, že odtiaľ vyjdem vysmiata. „Takže naozaj je to tak. Tanec lieči,“ skonštatovala.

Tancovaním dosiahla už veľa, no stále jej nie je dosť. Myslí si, že človek musí mať stále pred sebou nejaký cieľ. Jej momentálny, ktorý s tancom súvisí, je zorganizvoať v budúcnosti svetové turné so šou Just Dance. „Tvrdo na tom pracujem a dúfam, že sa mi to podarí.“

Odkedy Štumpfová otvorila s Matejom Chrenom tanečnú školu Dance Cool v Bratislave, mala veľmi ťažké obdobie. Skĺbiť bakalárske štúdium s prácou v tanečnej škole nebolo jednoduché. Víkendy zas patrili vystúpeniam a navyše bola plesová sezóna. „Ostatných osem mesiacov bolo náročných, ale teraz som mala pár voľných víkendov. Tešila som sa z nich, no bolo to pre mňa čudné,“ usmiala sa. Dodala, že si ich užila naplno. Keďže sa potrebuje hýbať, bola si napríklad zabehať.

Na otázku, či jej tanec nestačí, Štumpfová zareagovala: „Keď každý deň tancujete, musíte si nájsť aj iný druh pohybu. Možno niečo, pri čom si precvičíte iné svaly alebo prídete na iné myšlienky.“ Ona má však tanec ako prácu, takže vo voľnom čase sa logicky chce venovať niečomu inému. Aj preto, aby ju tanec vždy bavil. „A keď sa v pondelok vrátim do práce, som šťastná, že som tu,“ povedala pre Žena.Pravda.sk.

Katarína Štumpfová je vďačná za všetky tanečné súťaže, ktoré kedy prebiehali v televízii, lebo spopularizovali spoločenský tanec. „Pred rokom 2006, kedy bol Let's Dance prvýkrát odvysielaný, málo ľudí poznalo čaču alebo sambu. Dnes sú už ľudia v tomto smere vzdelanejší.“ Štumpfová sa teší aj tomu, že sa opäť dostali do povedomia venčeky, čo bolo v minulosti tradičné, no neskôr sa na chvíľu vytratilo. „Myslím si, že ovládať spoločenské tance a základné kroky patrí k všeobecnému vzdelaniu. Keď sa dieťa dostane na ples, už s tým nikdy nebude mať problém,“ uzavrela tanečníčka.