Nebojte sa domáceho farbenia. Výber je pestrý, kvalita nechýba

Zdeno Gáfrik | 20.03.2013 17:00
Profesionálni kaderníci najčastejšie prizvukujú, že farbenie vlasov by sa malo odohrávať len medzi štyrmi stenami salónu.
Aj po domácom farbení môžu vaše vlasy vyzerať... Foto: L´Oreál Préférence
domáce farbenie - luxusné farby a odtiene Aj po domácom farbení môžu vaše vlasy vyzerať ako z kaderníckeho salónu. Treba len vybrať vhodný produkt a odtieň, dodržiavať postup a správne vlasy ošetrovať.

Napriek tomu sa nebojte domácej úpravy vašej hrivy, na trhu je množstvo prípravkov, ktoré sa dajú pri domácom farbení využiť a dosiahnete s nimi skvelý výsledok.

Farby na vlasy sa líšia podľa intenzity. Prvá skupina zahŕňa farby, ktorá sa vymývajú po šiestich až ôsmich umývaniach, druhá skupina vydrží zhruba šesť až osem týždňov. A potom sú to, samozrejme, dlhotrvácne farby.

Pred aplikáciou by ste sa mali rozhodnúť, aká konzistencia farbiaceho prípravku vám najviac vyhovuje. Môžete si vyberať medzi penovou a krémovou farbou. Novinkou je farba, ktorá sa nanáša ako vlasová maska.

Aj po domácom farbení môžu vaše vlasy vyzerať... Foto: AVON
domáce farbenie Aj po domácom farbení môžu vaše vlasy vyzerať ako z kaderníckeho salónu. Treba len vybrať vhodný produkt a odtieň, dodržiavať postup a správne vlasy ošetrovať.

Pri domácom farbení vlasov by ste nemali podceňovať ani pri jednom výrobku test na alergiu. Platí to dvojnásobne, ak ide o odtieň alebo produkt, ktorý ste ešte na sebe neskúšali. Pred farbením je dobré aplikovať ošetrujúcu kúru alebo masku. Tie vyrovnajú štruktúru vlasu a zabezpečia, aby farba rovnomerne sadla na celý jeho povrch.

Samotné farbenie musí prebiehať podľa návodu. Väčšina žien však už má určitý naučený a osvedčený spôsob nanášania farby. Niektoré si z farbenia vlasov spravia dámsky „dejchánek“, pri ktorom jedna kamarátka farby vlasy druhej. Mnohé ženy však dnes nemajú problém aplikovať si farbu samy. Jednoduché aplikátory a zloženie prípravkov to poľahky umožňujú.

Aj po domácom farbení môžu vaše vlasy vyzerať... Foto: L´Oreál Préférence
domáce farbenie Aj po domácom farbení môžu vaše vlasy vyzerať ako z kaderníckeho salónu. Treba len vybrať vhodný produkt a odtieň, dodržiavať postup a správne vlasy ošetrovať.

Zafarbením a umytím farbených vlasov sa však vaša práca na korune krásy nekončí. Bezprostredne po farbení by ste mali na vlasy naniesť ošetrovaciu kúru – je súčasťou väčšiny produktov na trhu. Samozrejme, môžete pridať aj špecializované produkty na farbené vlasy a používať ich nasledujúce týždne. Vhodný je šampón či kúra na farbené vlasy, špeciálne prípravky nájdete napríklad na farbené vlasy zaťažované slnkom alebo napríklad vodou v bazéne (chlór, soľ).

A ktoré farby môžete vyskúšať práve doma?

Advance Teqniques – Avon
Reč je o novom odtieni trvácnej farby na vlasy – intenzívny medený, ktorý rozžiari hrivu každej dámy. Svedčí mladším aj starším ročníkom. Vlasy po aplikácii pôsobia žiarivo a zdravo.

Sublime Mousse – L'Oréal Paris
Výborne prekrývy šediny a rešpektuje pôvodné odtiene vlasov. Vďaka penovej konzistencii sa ľahko nanáša a nesteká na pokožku, obsahuje intenzívne farbiace zložky a je dlhotrvácna.

Color Sensation – Garnier
Skvelá na prekrytie šedín. Obsahuje intenzivne pigmenty a kvetinové oleje, vďaka ktorým likviduje spomenuté šediny a dodáva vlasov perleťový lesk.

Color Mask – Schwarzkopf
Zmiešaním vyvíjacej emulzie a farbiaceho krému vzniká farba krémovej konzistencie (na výber je osemnásť odtieňov) – presne ako vlasová maska. Ľahko sa nanáša, vlasom dodáva vysoký lesk a hĺbkovú starostlivosť.

Olia – Garnier
Je to farba bez amoniaku, ktorá obsahuje 60 percent olejovej zložky a vlasy svojím zložením ošetruje a viditeľne zlepšuje ich kvalitu.

Excellence Creme – L'Oréal Paris
Regeneračná a ochranná krémová barva obsahuje Pro-keratín a vďaka špeciálnemu aplikátoru sa ľahko a jednoducho nanáša.