Šarmantní chlapi sexujú lepšie

MaM pre Žena.Pravda.sk | 02.12.2011 07:48
Muži sú lovci. Ich vášňou však nemusia byť iba... Foto:
Šarmantní chlapi sexujú lepšie
Túžite po dokonalom sexe, ale neviete, kto z nápadníkov vás uspokojí najlepšie?

Nepýtajte sa kamarátky, ktorá má vlastné pokusy a omyly, iba sa spoľahnite na zistenia vedcov Michigane. Tvrdia, že svalnáči vás aj v sexe uspokoja omnoho viac, ako pestovatelia pivného brucha. Nie je to iba tým, že odhalí bicepsy ako z reklamy na cereálne tyčinky. V sympatiách totiž cítiť závan testosterónu a ten je na nezaplatenie.

Viac testosterónu ženám prospieva
Muži sú mužmi v prvej línii vďaka testosterónu. V tele im koluje v rôznych hladinách a tí s prebytkom sa prezentujú ako alfa samci, mačovia, tí „nabúchaní“ frajeri. Okrem toho, že sú prudší, vyšportovanejší a pre ženy príťažlivejší, v ich prospech hrá aj kvalita sexuálneho života. Testosterón stojí za mužnejším vzhľadom partnera, čo je pri sexe jedným z podprahových základov dobrého orgazmu. Navyše okrem šarmu títo muži disponujú aj pevnejšou erekciou a výdržou. Ešte by ste si niečo želali?

Je to o zodpovednosti
Budete sa čudovať, ale hoci sú muži s vyššou mierou testosterónu viac otvorení experimentovaniu, míňaniu peňazí, adrenalínových zábavkám a divokej jazde v automobile, v posteli boli podľa zistení razantne zodpovední. Vedia dávať lepší pozor na následky milovania a dokonca viac používajú prezervatív, čo mnohé ženy prekvapí, keďže ľudovo povedané, kondóm medzi mužmi nemá práve dobré meno.

Kondóm vyžaduje viac sebavedomia
Podľa docentky Sari van Anders je veľmi pravdepodobné, že používanie prezervatívu u mužov súvisí s hladinou ich testosterónu v súčinnosti s inteligenciou. Tí najlepší milenci majú zdá sa aj podstatne viac ega. Používanie prezervatívu si totiž vyžaduje podľa antropológov viac sebavedomia, ako sexovanie naostro. Súvisí to s možnosťou, že mužovi sa s kondómom môže stať omnoho viac nepríjemností, ako keď ho nechá v zásuvke. Len tí, čo majú dosť istoty o samom sebe si dokážu veriť, že s gumou na penise im nehrozí zlyhanie.

Text: MaM pre Žena.Pravda.sk
Foto: SHUTTERSTOCK