Žijete v partnerstve, alebo už len v rutine? Tieto znaky vám napovedia

Niekedy sa stane, že spolu žijete a máte pocit, že spolu už len bývate. Pomaly sa vytráca to pekné a lásku vystriedali šarvátky aj pocit, že váš akoby už nič nespájalo, len záväzky. Hovorí sa tomu rutina a nie je na tom nič príjemné. Nikto tak nechce žiť naveky a ak nič nezmeníte, váš vzťah sa z nudy chytá do záhuby.

03.12.2022 13:00
pár, láska, hádka, konflikt, muž a žena, párik,... Foto:
Opäť nezhody vo vzťahu?
debata (1)

Hádky sú normou

Namiesto pekných slov je u vás doma skôr krik. Nie je to výsledok častokrát len rozdielnych názorov, ale aj faktu, že už beriete veci ako samozrejmosť. Prestali ste hľadať spoločné riešenia a rezonovať spolu na vlne lásky. Rutina v bežnom živote sa často zvykne prejavovať práve hádkami o malichernosti. Pretože akoby ste už pre ne a pre partnera stratili pochopenie.

Hľadanie chýb na tom druhom

Presný opak zamilovanosti. Nepozeráte sa na druhého cez jeho dobré vlastnosti, ale iba cez jeho negatíva. Je to presný opak ružových okuliarov. A súčasne výsledok rutiny, v ktorom ste si na to dobré už zvykli a hľadáte skôr negatíva. Zmeňte optiku a skúste opäť nájsť v tom druhom to dobré. Inak sa na vzťahu nič nezmení a bude už len spolužitím.

Dni prestali byť výnimočné

Prakticky vám bežia jeden za druhým a podobajú sa ako vajce vajcu. Ak sa vrátite v spomienkach do minulosti, viete presne rozlíšiť, čo súčasným dňom chýba. Maličkosti, ktoré by vás presvedčili, že ste s tým pravým. Už to nie je o motýľoch v bruchu, ani o prijemných prekvapeniach, čo by vám okorenilo dni. Sú zmeskou pragmatických riešení, rozhovorov a situácií, ktoré sú úplne bežné. Niekedy stačí malá zmeny, pozornosť, darček a všetko sa dá zachrániť. Ak v tomto bode rutinu nevykynožíte ako burinu, pôjde to s vami už len z kopca.

bozk, láska, dvojica, romantika, rande Čítajte aj Čo muži skutočne chcú od vzťahu? Mnohým možno veríte aj vy

Prestali ste sa tešiť vzájomnosti

Už sa netešíte, že prídete domov a tam bude vaša láska. Skôr naopak, začínate si vychutnávať tie chvíle, keď ste jeden bez druhého. Zatiaľ, čo kedysi ste sa tešili, že sa konečne uvidíte, dnes privítate voľný víkend, alebo služobnú cestu vašej polovičky ako osvieženie. Ak sa to u vás deje, prehodnoťte svoje postoje. Pretože na vás už dýchla rutina svojim mrazivým dychom.

Hľadáte únik mimo vzťahu

Nemusí ísť rovno o neveru. Aj keď je viac ako pravdepodobné, že ona bude na konci toho všetkého. Doma sa akoby strácate. Potrebujete odísť z domu, za inými ľuďmi zážitkami, záľubami. Máte pocit, že sa doma dusíte a musíte nájsť vzrušenie v nových koníčkoch, záľubách a aktivitách. Samozrejme bez partnera. Respektíve bez toho, s ktorým ste oficiálne spolu. Pretože rutina vás už tak zasiahla, že čokoľvek je lepšie, ako ostávať sa doma. Jedinou možnosťou je nájsť spoločnú novú vášeň, inak rutinu neosviežite a nebudete mať záujem pokračovať v nej dlhodobo ďalej.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hádka vo vzťahu #partnerská kríza #spoločné aktivity #dlhodobý vzťah #partnerská rutina #hľadanie chýb

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...