Štyri veci, ktoré po sexe nerobíte, ale mali by ste...

Sú veci, ktoré by ste mali po sexe robiť, aby ste boli zdravá vy a tiež vaša vagína. Čítajte...

18.03.2019 11:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Po sexe sa oplatí vstať z postele a nezaspať...
debata (2)

Možno ste to počuli, snáď už tisíckrát: Po sexe treba ísť na toaletu, aby sme zabránili zápalu močového mechúra. Vyzerá to tak, že existuje ešte veľa ďalších dôvodov, aby ste po sexe vstali z postele a len tak pokojne nezaspali.

Po sexe na toaletu

Aj keď vás mechúr ešte netlačí, pokúste sa vymočiť. Moč pomôže vyplaviť baktérie z močovej trubice. Ak sa totiž baktérie, ktoré sa za normálnych okolností vyskytujú v čreve alebo vo vagíne, dostanú počas pohlavného styku do močovej trubice, rýchlo spôsobia cystitídu. A každý, kto už túto pekelnú bolesť zažil, vie, že dvojminútový pochod na záchod sa jednoducho oplatí.

Vysušiť, vytrieť…

Áno, sex smie a má byť vlhký a „špinavý“ od spermií, slín, potu, prípadne lubrikačného gelu a vaginálnych tekutín. To všetko však spôsobí, že vaša vagína je vlhká. Je dobrý nápad siahnuť po vreckovke alebo po uteráku. Baktérie a huby milujú vlhkú klímu a kto vagínu po sexe nenechá vyschnúť, zvyšuje riziko infekcie. Voda z vodovodu celkom postačí, no určite sa nezabudnite aj utrieť.

Zabudnite na spodnú bielizeň

Vaša vagína miluje „vetranie“ – práve po sexe. Znížite tým riziko infekcie alebo svrbenie. Ak nechcete spať nahá, voľte nočnú košeľu, prípadne vzdušné pyžamo.

Ak sa cítite čudne, sledujte vagínu

Ak váš „momentálny“ milenec nie je stály partner a prednedávnom ste dokonca absolvovali test na pohlavné choroby, určite pri sexe používajte prezervatív. Napriek tomu počúvajte svoje telo – ak sa po sexe cítite zle, máte bolesti, krvácate alebo vás trápi pálenie, v prípade pochybností radšej čo najskôr navštívte svojho gynekológa.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #vagína #spermie #cystitída #toaleta #gynekológ #močová trubica

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...