3 zlozvyky, ktoré nás robia nešťastnými! A predsa sa ich držíme

Niekedy stačí malá zmena, aby vám do života priniesla viac spokojnosti a šťastia.

24.05.2018 17:00
žena, únava, Foto:
Zasa sa pre niečo trápite?
debata

Rutina je ubíjajúca

Máte pocit, že váš život je neustále o tom istom? Padá na vás nuda, ste nespokojná a máte chuť s tým niečo robiť… Ale chýba vám odhodlanie čosi na svojom každodennom živote zmeniť. A často je to len naša pohodlnosť, ktorá nám zväzuje krídla. Skúste sa vymaniť z toho kruhu a do života prídu nové impulzy. Už malé vybočenie z rutiny môže priniesť veľké zmeny.

Porovnávanie

Ona má takého super chlapa a ja som stále single. Ona zasa niekam cestuje a ja sedím doma. Ona má perfektnú prácu a ja stále trčím za počítačom… V niektorých prípadoch môže porovnávanie pôsobiť motivačne. Ale vo väčšine na vás po takomto porovnávaní doľahne nespokojnosť s vlastným životom. Namiesto toho, aby ste sa tešili z toho, čo máte a čo ste dokázali, smútite za tým, čo nemáte. A to je chyba.

Nezrealizovateľné ciele

A netýkajú sa len chudnutia… Plány a sny nás posúvajú dopredu. Ale len vtedy, ak sa nám postupne aj plnia. Ak stále len niečo plánujeme, ale bez výsledku, pôsobí to na nás ubíjajúco. Ak, naopak, dokážeme niečo, čo sme si zaumienili, nabije nás to energiou a silou pokračovať v našom úsilí. Takže plány prispôsobme svojim možnostiam, aby nám priniesli aj radosť z výsledku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smútok #porovnávanie #rutina

+ Výzvy vás posunú ďalej, čeľte im s odvahou.
Ak chcete niečo dosiahnuť, stačí len ísť podľa plánu....

+ Začnite jesť pravidelne v menších dávkach, budete sa cítiť lepšie.
Na darčeky nemusíte míňať peniaze, pokúste sa...