Štyri výhody, ktoré ženám prináša pravidelný sex

Prínos milovania sa nekončí vyvrcholením. Ak prežívate sexuálnu rozkoš viac ráz do týždňa, môžete sa tešiť, že sa to pozitívne odrazí aj v iných oblastiach.

18.01.2018 09:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Sexuálna aktivita je podľa Petera Weisberga, odborníka na srdce, totožná s prínosom pravidelného kardia.
debata

Lepšia nálada

Po sexe nie je priestor na zlú náladu. Milovanie s partnerom v tele vyvoláva pocit nehy a dokonca aj bez orgazmu sa nálada pri kontakte s človekom, ktorého máte rada, zlepší. Ide o samotné dotyky, nehu, blízkosť a hlavne oxytocín. Sex a orgazmus spúšťajú mnoho pozitívnych hormonálnych reakcií, pre ktoré sa psychológ Gordon Gallup domnieva, že je to liek na zlú náladu aj na výkyvy nálad. Navyše, pri skúmaní 300 sexuálne aktívnych žien žijúcich v dlhodobom vzťahu zistil, že tieto ženy mali menší sklon k depresii ako tie, ktoré sex nemali, alebo ho mali príležitostne a mimo vzťah.

Liek na cievy

Sexuálna aktivita je podľa Petera Weisberga, odborníka na srdce, totožná s prínosom pravidelného kardia. Podporuje správnu priechodnosť ciev, ich pružnosť a zároveň dostatok pohybu pri sexe zlepšuje krvný obeh. Je to najpríjemnejší šport na udržanie si srdca v dobrom stave.

Zlepšuje imunitu

Sex rozhodne nie je len reprodukčným nástrojom. Človeku dokáže výrazne zlepšiť zdravie. Zvyšuje hladinu imunoglobulínu A až o 30%, čo znamená lepšiu odolnosť voči bežným ochoreniam. Chrípka, nachladnutie a klasické ochorenia „z podávania“ rúk sa vás týkať prakticky nemusia. Silný imunitný systém je zároveň vynikajúca zbraň voči rakovine.

Lepšia plodnosť

Tu nejde síce čisto o problém žien, ale častý sex môže pomôcť s otehotnením vďaka tomu, že spermie partnera budú živšie, lepšie a pružnejšie. Doktor Gillian Lockwood zistil, že spermie dlhodobo uložení v zadnej časti semenníkov omnoho rýchlejšie umierajú ako tie, ktoré sú ako sa povie čerstvé. Tvrdí, že aj človek s nízkym počtom spermií si častým sexom radikálne zvýši šance, že partnerku oplodní. Abstinencia a „šetrenie“ akurát ešte viac škodia. Pritom podľa austrálskych vedcov sa znižuje častou ejakuláciou aj riziko poškodenia spermie. Výskyt buniek s poškodenou DNA totiž dennou ejakuláciou klesol o 12 percent. Ak teda plánujete otehotnieť, je lepšie mať sex s partnerom častejšie, ako príležitostne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #imunita #milovanie #plodnosť #orgazmus #cievy #dobrá nálada

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Vysušené a popraskané ruky riešte s dermatológom, pomôže vám.
V tíme dokážete viac ako sami, porozmýšľajte nad...