Päť dôvodov, prečo partnerovi povedať každý deň: 'Ľúbim ťa!'

Akoby sa z bežnej partnerskej komunikácie vytrácala neha, láska a slová lásky. Ľúbim ťa.

22.03.2017 17:00
láska, vzťah, rande, romantika v prírode Foto:
Slová vedia raniť, potešiť aj spraviť deň krajším.
debata

Dve slová, ktoré vyjadria prakticky všetko, čo si dvaja milujúci ľudia dokážu vyznať. Pritom sa ozývajú z domácností stále menej. Treba to zmeniť!

Dáva pocit opory

Možno si poviete, že slová sú zbytočné, keď má partner navarené, požehlené, upratané. Veď to sú predsa dôkazy lásky, o ktorých sa nedá pochybovať. Lenže slová sú veľmi dôležitým nástrojom na udržiavanie príjemného prostredia. Partner sa po vyslovení vyznania lásky nebude cítiť ako niekto, pre koho robíte veci preto, že sa to patrí. Dve slová a okamžite bude vedieť, že sa na vás môže spoľahnúť v celom živote, nielen v tom, že bude opraté.

Usmejete sa

Málo si vyznávame lásku a preto sa aj málo usmievame. Pretože všetko so všetkým súvisí. Pri slovách ľúbim ťa sa jednoducho nedá neusmiať. Aj keby to bolo v utrpení, smútku, ale spolupatričnosť a láska okamžite dvíhajú kútiky úst dohora. Ste k sebe bližšie a telo začína tvoriť omnoho príjemnejšie hormóny, ktoré pomáhajú zabudnúť na chmáry života.

Je to cesta k objatiu

Povedať ľúbim ťa len tak medzi rečou a na diaľku je mrhaním slovnej zásoby. Väčšina z nás chce lásku vyznávať v čo najtesnejšej prítomnosti druhého človeka. Najviac párov sa pri tomto slovnom osviežení objíme. Ak vám chýba dotyk partnera aj počas dňa, nielen pri milovaní, skúste to slovami. Uvidíte, že neostane dlho stáť bez toho, aby ste sa vzájomne privinuli.

Budete šťastnejší

Vedieť, že niekomu na vás záleží a ľúbi vás, je jedna vec. Počuť to, má liečivý vplyv. Slová vedia raniť, potešiť aj spraviť deň krajším. Ľúbiť znamená odovzdať sa druhému a byť s niekým v láskyplnom vzťahu. Preto obyčajným vyslovením formulky spúšťate v tele pocit tvorby endorfínov a pozitívnych hormónov.

Chcete to počuť aj vy

Každému padne dobre počuť, že láska nie je jednostranná, ale opätovaná. Hovoriť ľúbim ťa, znamená prirodzene očakávať odpoveď v rovnakom znení. To znamená, že hoci spravíte prvý krok, partner sa bude revanšovať a všetky dobré pocity a benefity tejto vety zažijete na vlastnej koži. Stačí iba začať a svet bude razom krajší, ako keď budete o vzájomných citoch mlčanlivý.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #komunikácia #neha #romantika #Vyznanie #objatie

+ Čas na detoxikáciu, obnovte svoje fyzické sily.
Váš dávny sen sa môže splniť už čoskoro, preto na tom...

+ Posilnite svoju imunitu zdravou stravou a odpočinkom.
Neočakávané príjmy vás potešia, buďte pripravený....