Žiarlivých ľudí spoznať už podľa ich oblečenia

Vedci zistili, že žiarlivých ľudí možno spoznať už podľa toho, ako sa obliekajú.

22.03.2017 12:00
laky na nechty - leto 2013 - trendy - pop-art Foto:
Extravagancia prezrádza!
debata

Permanentný strach a pochybnosti môžu zničiť nielen dotyčnú osobu, ale aj jej vzťah. Pritom má žiarlivosť len zriedka čo do činenia s partnerom. Za tieto zničujúce pocity si častokrát môžeme sami. Príčiny môžu byť rôzne: Okrem pochybnosti a sebectva žiarliví ľudia častokrát merajú svoju hodnotu podľa toho, ako veľmi sú milovaní. Potrebujú lásku a pozornosť k tomu, aby sa cítili dobre.

Túžba po pozornosti

A práve táto túžba po pozornosti sa odráža aj vo vzhľade žiarlivcov. Výskumníci Nanyang Technological University v Singapure vďaka sérii experimentov odhalili, že ľudia, ktorí majú tendenciu žiarliť, sa snažia pútať pozornosť nápadným oblečením a doplnkami. Možno z toho vyvodiť nasledovné: Čím extravagantnejšie človek vyzerá, tým žiarlivejší zrejme bude. A pritom nemusí ísť vždy o milostné vzťahy. Aj deti, ktoré napríklad žiarlia na svojho súrodenca, sa snažia upútať pozornosť tým, ako vyzerajú.

V strede pozornosti

V štúdiách prišli vedci na to, že ľuďom, ktorí potrebujú veľa pozornosti, bolo úplne jedno, či sa zosmiešnia, alebo nie. Účastníci sa podrobili nasledovnému experimentu: Boli pozvaní na firemnú párty v kostýmoch a dostali na výber: Buď si vezmú klasické alebo nápadné okuliare. Vedci jednoznačne na tomto príklade zistili, že tí, čo žiarlili, sa rozhodli pre tie výrazné. Na tom, že budú s nimi v spoločnosti vyzerať zle, im vôbec nezáležalo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #okuliare #strach #žiarlivosť #pozornosť #výsmech #sebectvo #extravagancia

+ Nie je každý deň dobrým dňom, snažte sa ho sami čo najviac vylepšiť.
Pri najlepšom myslení sa nenechajte...

+ Myslite hlavne na seba, doteraz ste mysleli na ostatných.
Pokiaľ niečo potrebujete, nečakáte na zľavy a...