Prepáč, ponáhľam sa! Utekajú od vás ľudia?

Hoci vy sa snažíte, akosi sa ani nemáte s kým porozprávať. Či už v práci alebo mimo nej.

02.03.2017 12:00
práca, zamestnanie, kancelária Foto:
Zasa sa kolegovi sťažujete? Ttak si kamarátov nezískate.
debata

A ak niekoho stretnete náhodne na ulici, takisto vám rýchlo máva na odchod. Čo sa deje? Prečo od vás ľudia bočia?

„Ach, tak zle som sa vyspala a od rána ma bolí hlava,“ ak začínate konverzáciu s kýmkoľvek takouto či podobnou vetou, je jasné, že ho odstrašíte. Každý má svojich starostí dosť a zväčša túži mať okolo seba ľudí, ktorí ho neoberajú o energiu. Ale vy ste pravý opak. Všetky vaše trápenia okamžite „vysypete“ na človeka a potom čakáte, že vás bude vyhľadávať? Rýchlo dá nohy na plecia a už ho niet!

„Vieš, práve sme sa vrátili z exotiky, bolo nám neuveriteľne. Síce sme vyhodili plno peňazí, ale stálo to za to,“ ďalšia úvodná veta, ktorou ľudí k sebe nepritiahnete. Nejde o to, že by vám ľudia nedopriali, skôr o to, ako veci prezentujete. Ak je vaša prvá veta zameraná výlučne na vás, navyše v snahe ohúriť, nie je to ľuďom sympatické. Uberte z chválenia a prezentovania svojej osoby a svojho života a na úvod rozhovoru sa skúste zaujímať o človeka oproti vám.

Neznie to príjemne, ale aj ufúľaný vzhľad či zápach od vás ľudí odháňa. Pritom vy si ho nemusíte ani uvedomovať. Prepotené tričko či nepríjemný zápach z úst je príčinou, prečo ľudia nemajú záujem s vami tráviť čas, pretože je to pre nich priam „utrpenie“. Iste, ak sa vám stane raz za čas, že máte na sebe prepotené tričko, nikto od vás bočiť nebude. Ak sa na vás táto nálepka prilepí natrvalo, máte problém!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozhovor #konflikt #zápach #chválenie

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nie je hanba povedať, že vás niečo bolí, horšie je, že to neriešite.
Nie vždy vám všetko musí vyjsť na prvý raz,...