Čo vám zaručí šťastie vo dvojici na veľmi dlhý čas?

Vzťah sa vyvíja. A hoci najviac to iskrí na začiatku, je na vás, aby ste oheň držali pri živote na poriadne dlhý čas. Ako na to?

25.02.2017 17:00
bozk, láska, milenci, vzťah, romantika Foto:
Tak nech vám láska vydrží!
debata (1)

Ja, ty, my

Možno to znie sebecky, ale podĺa expertov práve táto veta naozaj „sedí“. Kto nemá pekný vzťah sám k sebe, ťažko ho bude mať k inému človeku. Aj v partnerskom zväzku človek potrebuje čas na seba, nielen na partnera. Je to otázka rovnováhy – ak ju nájdete a obaja ste spokojní, váš vzťah vydrží roky.

Chce to nehu

Vzťah bez nehy nevydrží. Práve tá dáva človeku pocit, že je milovaný, že ho ktosi ochráni, že má kdesi svoje pokojné miesto plné lásky. Ide pritom o každodenné maličkosti: obyčajné „ľúbim ťa“ pri odchode z domu, nežný bozk na dobrú noc, pohladenie, ak je tomu druhému ťažko. A muži potrebujú nehu rovnako ako ženy. Práve tá ich drží pri partnerke, znamená pre nich domov ako útočisko pred okolitým svetom.

Aj hádky sú potrebné

V každom vzťahu to príde: zrazu sa nedokážete na čomsi zhodnúť, partner vás rozčúli, stane sa niečo, s čím ste nepočítali… Taký je život vo dvojici. Prídu vlny, ktoré treba ustáť. Ako? Tak, že spolu komunikujete. Ak to nejde inak, než hádkou, nedá sa nič robiť. Aj tá občas dokáže prečistiť vzduch, objasniť vzťahy či pohnútky toho druhého. Živá komunikácia udržiava vzťah v bdelom stave, dokáže riešiť problémy. Nemlčte, radšej sa pohádajte!

Vášeň je nevyhnutná

Iste, po niekoľkých rokoch vo vzťahu to medzi vami neiskrí ako na začiatku a je to celkom prirodzené. Ale celkom na vášeň nesmiete zabudnúť. Prebuďte u partnera oheň, ktorý ho spáli. Experimentujte, prekvapujte, tešte sa zo sexu – ukážte parnerovi, že stále je pre vás skvelý milenec. A vy preňho úžasná milenka. Hľadajte si chvíle plné vášne, ktoré vás oboch dostanú do varu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #hádka #partner #neha

+ Netrávte dni pred obrazovkou, ubližujete tým len sami sebe.
Nezabúdajte na poistenie, na určitých veciach sa...

+ Výsledky neoklamete, preto buďte radšej úprimný hneď od začiatku.
Nebojte sa neustále, kazí vám to vykonávať...