Konečne bývate spolu? Zlaďte sa čo najrýchlejšie

Pár overených pravidiel sa do prvého spoločného bytu hodí. Poznáte ich?

24.02.2017 15:00
nové bývanie, spoločné bývanie Foto:
A je to tu! Hurá, bývame spolu.
debata

Deliť o všetko sa nemusíte

Hoci vzrušenie z toho, že konečne žijete spolu je obrovské, isté tajomstvá si nechajte pre seba. Dvere na toaleúpravách. Muž o nich vedieť nemusí, stačí, že ste pre neho krásna. Cestu ku kráse nechajte opradenú tajomstvom. Stačí, ak ho ohúrite!

Nechajte si aj svoj život

To, že ste dvaja a navyše spolu v byte je síce krásne, ale prečo by ste mali obaja zabudnúť na iný, než spoločný život? Myslite na to, že kamarátky tu boli a budú aj v časoch, keď sa vám vzťah rozpadne. „Odstrihnúť“ sa úplne od všetkých a všetkého, čím ste žili pred tým, než ste sa nasťahovali do spoločného bytu, by bolo veĺkou chybou. Ponorková choroba by sa prihlásila o slovo veĺmi rýchlo.

S domácimi prácami spravodlivo

Pozor! Ako si to zariadite počas prvých týždňov či mesiacov, tak to budete mať nadlho. Nestaňte sa okrokyňou domácnosti. Nie všetko musí ležať na vašich pleciach. A hoci varíte či nakupujete rada, striedajte sa. Aj pri upratovaní, praní a iných povinnostiach, ktoré k spoločnému bývaniu jednoducho patria.

Ide o kompromisy

Spoločný život si žiada spoločnú reč. To znamená, kompromisy. Nie všetko, čo navrhne partner, sa vám musí páčiť. Iste. Ale k nejakému spoločnému záveru by ste mali prísť. Tak, aby u vás doma vládla pohoda. Práve o nej by malo spoločné bývanie byť. Nie o strese, hádkach či večnom boji, kto z koho!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bývanie #zmena #dvojica

+ Dôležitý je aj spánok, nezabúdajte na kvalitu a dĺžku.
Nesnažte sa o všetkom rozhodovať sami, poraďte sa s...

+ Pravidelným cvičením môžete docieliť zdravý a vyrovnaný chrbát.
Neponižujte sa, ste lepší ako si myslíte,...