Svaly a úsmev nestačia! Muži u žien bodujú niečím iným

Humor, pocit zodpovednosti a široké plecia? Áno, tieto vlastnosti u muža potešia. Ale ešte o čosi viac zaujme čosi iné.

14.02.2017 11:00
Je mužský úsmev sexi? Ženy lákajú skôr zadumaní... Foto:
Je mužský úsmev sexi? Áno, ale sám o sebe nestačí.
debata (1)

Prvý pohľad je dôležitý. Urastený krásavec s nádherným úsmevom zaujme okamžite. A u žien má bezpochyby úsmev. Ale čo s ním, ak jediné, čím zaujme, je krása? Po pár stretnutiach si nebudete mať čo povedať a svaly na bruchu či vypracovaný zadok to nezmenia. Pozor! Podĺa prieskumu zaberá na ženy čosi celkom iné.

Podĺa štúdie Univerzity v Severnej Karolíne sú extrémne príťažliví muži, ktorý majú dar reči – ak dokážu rozprávať zaujímavé príbehy plné humorných postrehov, nevadí ani nejaké to kilo navyše.

„Dobrý rozprávač si dokáže oveĺa ľahšie získať ľudí na svoju stranu a takisto si jednoduchšie získa v kolektíve autoritu,“ vyplýva zo štúdie. Naozaj skvelý rozprávači sa môžu v spoločnsoti dočkať vysokých statusov. Súvisí to s tým, že ak niekto pútova hovorí, má okolo seba viac priateľov, pozná množstvo ľudí. A týmto spôsobom dokáže zaujať aj ženy. Preto to majú dobrí rozprávači u nežného pohlavia ľahšie.

Podĺa rovnakej štúdie však u žien tento princíp neplatí. A muži viac ako to, či vie dáma rozprávať príbehy a získať si vďaka tomu na svoju stranu ľudí, ocenia u žien najmä zmysel pre humor.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #humor #príbehy #atraktivita #zodpovednosť

+ Hydratujte svoje telo, momentálne to potrebuje stále viac a viac.
Nechváľte sa, mohlo by vám to skôr ublížiť ako...

+ Dajte prednosť varenej strave, na rýchle občerstvenie zabudnite.
Nemusíte byť dobrý vo všetkom, každý je dobrý v...