Obrezaný, alebo neobrezaný partner. S kým bude sex krajší?

Obriezka sa v našich zemepisných šírkach vykonáva viac zo zdravotných ako náboženských dôvodov. Preto je možné stretnúť sa v posteli s oboma typmi mužskej pýchy. Je však medzi nimi rozdiel pri milovaní?

09.02.2017 15:00
sex, vzťah, intimity Foto:
Obrezaní muži obvykle menej trpia problémom predčasnej ejakulácie a dlhšie vydržia.
debata (2)

Ide o potešenie?

V krajinách, kde obriezka nepatrí k náboženským dogmám, sa obvykle diskutuje len v súvislosti s hygienou a kvalitou sexuálneho života. V tomto ohľade sa odrezanie predkožky javí ako možnosť rozdielneho uspokojenia, ale v princípe, týka sa viac mužov ako žien. Tie môžu koniec koncov pri obrezaných mužoch profitovať, no nie je to pravidlo.

Hygiena

Predkožka a jej záhyby patria k miestam, ktoré sú skrytým zákopom pre mikróby, nakoľko nie všetci muži sú rovnako hygienicky zdatní. Pri obrezaných mužov je menšia pravdepodobnosť výskytu skrytých znečistení, ktoré by vám po sexe vo vagíne mohli spôsobovať nepríjemné svrbenie a nepohodlné následky.

Menej citlivosti

Predkožka má úlohu chrániť najcitlivejších pár centimetrov štvorcových mužského tela. Ak ju nemajú, na žaludi dochádza k znecitliveniu tých najjemnejších receptorov, ktoré by mužov obťažovali pri nosní spodnej bielizne. Takže pri milostnom akte ich tiež nedokážu aktivovať. To znamená, že obvykle omnoho menej trpia problémom predčasnej ejakulácie a dlhšie vydržia. To ženám len hrá do karát.

Nie všetko je v žaludi

Jedna dánska štúdia zistila, že ženy s obrezanými partnermi sa sťažujú na menšiu mieru uspokojenia ako tie, ktoré mali neobrezaných. Iné prieskumy však dokazujú pravý opak. Záleží zrejme na tvare vagíny a citlivosti klitorisu. Pri milovaní je v konečnom dôsledku predkožka aj tak stiahnutá, no práve jej naskladanie pod žaluďom pomáha niektorým ženám dráždiť intenzívnejšie klitoris, čo znamená viac potešenia aj rozkoše. To všetko sa však dá zmeniť aj jemnou variáciou erotickej polohy.

Pozor na bolesť

Menšia citlivosť muža má okrem dlhšej výdrže aj odvrátenú stránku. Ňou je zistenie, že ženy sa pri obrezanom mužovi sťažovali na bolestivejší sex a nutnosť prídavnej lubrikácie. Menšia citlivosť znamená aj menej nežný prístup k ženskému ústrojenstvu. Na druhej strane práve to môže byť pre ženy zbožňujúce drsnejší sex bonusom. Ostatným sa zíde mať po ruke lubrikačný gél.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hygiena #intimity #milovanie #citlivosť #obriezka

+ Venujte čas svojim koníčkom, zvýši to vašu životnú spokojnosť.
Úspory získajú na hodnote, ak ich múdro...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....