Zotrvačnosť, alebo láska? Takto zistíte, čo vo vzťahu prevláda!

Čas od času je vhodné spraviť si vo vzťahu reflexiu a zamyslieť sa nad tým, prečo ste s partnerom spolu.

05.02.2017 19:20
láska, rande, muž a žena, kuchyňa Foto:
Máte stále radosť z každodennej blízkosti?
debata (2)

Ak to je len verklikovanie spoločných úkonov, nejde o ideálny stav. Skôr o dôvod na rozchod, alebo zmenu, Podľa pár znakov ľahko zistíte, či potrebujete niečo urobiť, alebo je láska u vás stále prioritou.

Radosť zo stretnutia

Nie je zložité overiť, ako na tom váš vzťah je, ak sa pozriete na porovnanie minulosti a aktuálneho stavu. Zamilované dvojice a čerstvé lásky sa na stretnutie tešia hodiny a nevedia sa nabažiť radosti, že sú spolu. Ak ste sa obmedzili na pozdrav, mávnutie, zašomranie a beriete druhého ako samozrejmosť, láska u vás už dlho nebola hosťom.

Vzájomné potešenie

Sex nie je jediné, čo chradne, ak je už láska otupená. Dvojica obvykle rezignuje na prekvapenia, radosti a potešenia bežného života. Dospeli ste do štádia, že darčeky si u druhého „objednávate“, alebo si viete aspoň maličkosťou spraviť aj prekvapenie? Ten druhý prípad podnecuje aj udržiava lásku. Ten prvý iba pragmatizmus. Je na vás, čo chcete pestovať.

Byť pre druhého hrdinom

Zamilovať sa do stabilného partnera zasa a znova, každé ráno nie je problémom, ak chceme aj sami byť pre toho druhého hviezdou. Dôvod, pre ktorý dvojiciam začne vzťah vŕzgať, keď začnú spolu bývať, je jasný. Očakávania neustáleho sexu a pocitu slobody sa prehupnú do toho, že ste spolu neupravení, v teplákoch, bez záujmu byť pre toho druhého hrdinom. Potom je to o spolužití, nie o láske a zamilovanosti. Asi tušíte, čo tento stav dokáže zvrátiť. Záujem o seba, aby ste boli atraktívnymi jeden pre druhého.

Medzi riadkami

Určite poznáte ten pocit, keď niečo hovoríte, ale čakáte, že partner si medzi riadkami prečíta aj vaše skryté posolstvo. Zamilovaný ho veľmi rýchlo identifikuje a splní vám aj nevyslovené priania. Ak to je o rutine, partner sa bude snažiť vyplniť, čo ste vyslovili. Bez toho, aby mal radar naladený aj na to nevypovedané. Navyše sa pri vašom sklamanom výraze rozčúli, že prečo sa hneváte, veď ste nepovedali, že chcete niečo viac. Jasná rutina v prevahe nad jazykom lásky.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #zamilovanosť #prejavy lásky

+ Choďte sa prejsť na chvíľu do prírody, čerstvý vzduch vám urobí dobre.
Môžete mať svoj názor, len ho musíte...

+ Myslite nato, že oklamete jedine sami seba, nikoho iného.
Ste inteligentný, máte na viac, nezabúdajte na vyššie...