Kvet na Valentína má hlbší význam. Čo hovorí ruža, čo tulipán?

Nemá fantáziu, alebo sa spamätal na poslednú chvíľu? Možno nechystá veľké prekvapenie, ale jedno je vždy v tomto prípade isté: Kvetmi nič nepokazí. Práve naopak!

06.02.2017 07:00
láska - romantika - ruža - prekvapenie
Ruža. Jej význam je jasný - vyjadruje lásku!
debata

Vedeli ste však, že nie je kvet ako kvet? A je rozdiel medzi tým, či vás muž obdaruje ružami alebo tulipánmi? Kvety majú hlbší význam, nie sú len „romantickým darčekom“ na Valentína. Aj farba kvetu niečo naznačuje. Aký majú význam, viete?

Láska

Ruža
Určite vás neprekvapuje, že ruža je kvetom lásky. Zvlášť červená vyjadruje ten najkrajší pocit na svete, spolu s vášňou. Takže ak chce muž obdarovať susedku alebo babičku, mal by určite vybrať iný kvet, alebo aspoň minimálne inú farbu. Ružová ruža je vhodná pri začínajúcej láske.

Tulipán
Síce sa považuje za neutrálny kvet, patrí k najobľúbenejším rastlinám vôbec. Kto ním chce vyjadriť lásku, mal by zvoliť červenú farbu, v prípade zamilovanosti ružovú, oranžová znamená obdiv, žltý a biely tulipán je zas vhodný na každú príležitosť.

Ľalia
Biela ľalia symbolizuje čistotu a nevinnosť lásky. Tieto kvety symbolizujú trpezlivosť.

Fialky
Na lúke sú častokrát prehliadané a pritom sa v nich skrýva toľko elegancie a pôvabu! Ak nimi obdaruje muž ženu, vyjadruje jej asi toto: „Prosím, buď trpezlivá.“ Dajte mu čas na rozhodnutie, nemá to jednoduché.

Vernosť

Nezábudka
Jej výklad je asi zbytočný, lebo je jasný. Nezabudni… Okrem toho symbolizujú tieto malé, modré kvietky nádej, vernosť a spolupatričnosť.

Karafiát
Predovšetkým biely vyjadruje vernosť.

Vďaka

Gerbera a slnečnica
Gerberou vyjadrujeme vďaku a náklonnosť. Na túto príležitosť sa hodí rovnako aj slnečnica, ideálna je v prípade, že ňou chceme obdarovať niekoho „neutrálneho“. Napríklad kamarátku.

Obdiv

Orchidea
Pre svoju krásu je považovaná za kráľovnú rastlinnej ríše. A preto by ju mal muž zvoliť, keď chce žene vyjadriť obdiv.

Iskerník a strelícia
Keď jeden z týchto kvetov (alebo kyticu z nich) dostane žena od muža, znamená to, že je (preňho) jedinečná.

Pozor pri týchto kvetoch

Žlté karafiáty nepatria k obľúbeným kvetom, tradične sa nimi nevyjadrujú sympatie. Ale nebuďte smutná, ak vás ním nejaký muž obdaruje – mnohí hlbší význam kvetov nepoznajú a je im ukradnutý. Kvety kúpia jednoducho preto, že sú pekné!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #vášeň #nádej #romantika #pôvab #vernosť #Valentín #tulipán #kvet #ruža

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Doma môžete cvičiť tiež, otázkou je len či naozaj chcete.
Finančná nezávislosť je bližšie, ako si myslíte....