Klamstvo vo vzťahu. Kedy je lepšie nehovoriť pravdu?

Traduje sa, že lož má krátke nohy. Niekedy však práve vďaka nim dokážete ustáť partnerstvo.

01.01.2017 08:00
žena, muž, láska, rande Foto:
Ak ste si uvedomili cenu vzťahu, urobte všetko preto, aby vydržal.
debata

Úprimnosť a pravdovravnosť sa považujú síce za základ vzťahu, no sú chvíle, keď sa s nimi neoplatí vyrukovať. A zďaleka to neplatí len o priznávaní nevery…

Negatívne hodnotenie

Dávajte veľký pozor, ak sa vás partner pýta na názor. Určite nečaká, že ho ovlažíte spŕškou kritiky. Citlivá žena vie rozoznať, kedy muž skutočne očakáva radu a kedy chce počuť pozitívne hodnotenie. Je to asi tá najcennejšia devíza dobrého vzťahu. Ak viete, že muž očakáva pochvalu, poklonu, úžas z vašej strany, vyhnite sa kritike. Aj napriek tomu, že veci nie sú dokonalé. Možno ani príliš nebudete musieť klamať, ak si začnete viac všímať to dobré.

Pri nude

Muž znáša ako urážku, ako prehru a nedostatok pochopenia z vašej strany, ak mu na ním vymyslený program odpoviete nudnými výrazmi tváre. Je to často chvíľa, keď muž vzkypí a povie to povestné, že on sa snaží a jeho partnerka to ani za mak nevie oceniť. Základom je tváriť sa radostne. Ako však vykorčuľovať z problému, aby pre vás nudný program neorganizoval aj naďalej? Jednoduchým riešením. Môžete oceniť, že minule to bolo fajn, ale na kontru ponúknite program vy. Uvidíte, že muž takéto riešenie rád príjme. Bez toho, aby vedel o pravom dôvode vašej iniciatívy.

Keď ide o jeho mamu

Muži a ich mamy. Dvojkombinácia, na ktorej stroskotali aj veľké lásky, ak sa do nej zamiešala žena neadekvátnym spôsobom. Môže na ňu sám nadávať, hnevať sa aj byť nespokojný, ale ani v tom čase sa neoplatí útočiť na osobu, ktorá mu ako prvá dala svoje prsia. To v ňom okamžite vyvoláva obranný reflex a partnerka nie je tá, ktorá v zápase s matkou vyhráva. Preto radšej nehovorte nič, alebo sa o jeho mame vyjadrujte len v dobrom. Je to rada nad zlato a mazivo pre dobrý vzťah s polovičkou.

Zatĺkanie

Možno už tušíte, ale zoznam pozitívnych vzťahových klamstiev by nebol úplný, ak by sme nezodpovedali otázku, či sa priznať s neverou. Nikdy, za žiadnu cenu. Priznanie nič nevylepší. Môžete si povedať, že čo sa stalo raz a navždy zatvoríte v sebe, zabudnete, už nikdy to neurobíte, zoberiete si poučenie. Ak ste si totiž uvedomili cenu vzťahu, urobte všetko preto aby vydržal. K tomu však nepatrí raniť partnera priznaním nevery.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #nevera #kritika #pochvala #klamstvo #úprimnosť

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...