Kedy je čas ukončiť vzťah?

Život si občas vyžaduje aj nemilé a nepopulárne opatrenia. V konečnom dôsledku nás však ochránia od problémov a trápenia.

14.12.2016 17:00
láska, vzťah, problém, nevera Foto:
Nedostatok komunikácie býva dôvodom pre návštevu manželskej poradne.
debata

Jedným z nich je rozchod. Bolestivý, nepríjemný, ale liečivý. Kedy je dôležité povedať si zbohom a nechať partnera v minulosti?

Nemáte si čo povedať

Trápne ticho na rande je jednou z najobávanejších chvíľ v začiatkoch lásky. Potom ticho milujete a vychutnávate súlad, hladíte si zamilovane do očí a netreba nič hovoriť. To najhoršie je však ticho, ktoré prehlušujete televízorom, rádiom, čímkoľvek, len aby ste si nepripustili, že sa s partnerom nemáte o čom porozprávať, jedine, ak sa hádate. Nedostatok komunikácie patrí k najčastejším dôvodom, pre ktorý dvojice navštevujú manželské poradne.

Chýba nadšenie

Už sa netešíte na partnera, na spoločné chvíle, ani na víkendy či večere. Je to pre vás rutina. Prestali ste mať zápal radosti v očiach, keď ste plánovali spoločné chvíle a ste viac spolubývajúci ako milenci. Je čas otočiť sa na podpätku. Vždy vás môže čakať niečo lepšie.

V sexe to škrípe, alebo už ani to nie

Milostný život patrí do partnerstva. Ak v ňom chýba, celé partnerstvo kolabuje, ako keď telu zlyhá životne dôležitý orgán. Milovanie musí byť radostné, nenútené, vyhľadávané, očakávané a želané. Ak sa do neho nútite, premáhate, alebo racionálne diskutujete, že je čas, aby ste mali sex aspoň ako ventil potreby, kašlite na takýto vzťah. Je lepšie ujsť skôr ako zistíte, že ste svoju mladosť stratili s niekým, kto vás nevie ani poriadne pomilovať.

Sila víťazí

Aj v súčasnej dobe je mnoho mužov, ktorí si svoju zlosť, neúspech a problémy vybíjajú na nežnejšom pohlaví. Takže pozor, takéhoto chlapa nepotrebujete ani v prípade, že má dobré auto, svaly a tvár ako anjelik. Vyhrážky, zneužívanie moci, násilie. Údajne každá štvrtá žena už niečo podobné zažila. Problém je, že ak nepoviete rázne nie hneď na začiatku, situácia sa zhoršuje. Utekajte, kým je to ľahšie.

Stretnete lásku

Nehovoríme o prelietavosti a promiskuite. Vonkoncom nie o nerozvážnom konaní. Niekedy sa to však stane. Stretnete osobu, ktorá vám rozbúcha srdce, cítite všetko inak ako s predchádzajúcimi frajermi. Nemôžete spávať, nemôžete jesť, máte pocit, že ste našli živý prameň. Netreba sa báť. Stáva sa to iba vtedy, ak vaše staré partnerstvo aj tak beží na zotrvačnosť a preto sa nebojte malej vzťahovej rošády.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #láska #rozchod #problém #rozvod

+ Cvičte aj v pohodlí domova, vaše telo sa potrebuje začať viac hýbať.
Momentálne nie je čas na míňanie peňazí,...

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...