Sami sebou sme pri sexe, tvrdí autor výstavy živých aktov v Bratislave

Od štvrtka do soboty 15. až 17. decembra 2016 sa v Bratislave s odstupom troch mesiacov už po druhýkrát uskutoční Výstava nahých žien 2.

10.12.2016 07:30
debata
Výstavy nahých modeliek bude mať v Bratislave... Foto: Mura Murazu
Výstavy nahých modeliek bude mať v Bratislave svoje pokračovanie. Výstavy nahých modeliek bude mať v Bratislave svoje pokračovanie.

Podujatie je určené len pre osoby staršie ako 18 rokov. Na výstave Voayer budú pózovať nahé modelky so zakrytými tvárami, každý návštevník má na prehliadku dve hodiny a niektorých modeliek sa môže aj dotknúť. Neodsudzuj, nepremýšľaj, nefantazíruj, ak chceš, príď sa pozrieť, tvrdí organizátor Mário Petreje.

Kto ste? Čím sa zaoberáte?
Zvláštna otázka. Som predsa rovnaká ľudská bytosť ako vy. Volám sa Mário Petreje, mám 32 rokov a som už otcom. Zaoberám sa životom. V minulom roku som založil stránku zvrhlik.sk, ktorá poukazuje na zvrhlosti ľudskej spoločnosti a sex či nahota ňou určite nie je. Zvrhlá je skôr každodenná faloš a klamstvá.

Prečo téma nahých tiel, to z estetického hľadiska chápem, ale prečo téma BDSM? Je vám to blízke?
Vo svojom sexuálnom živote praktizujem vždy len to, čo práve chcem. Svet BDSM (škála sexuálnych praktík založená na princípe dominancie a submisivity – pozn. red.) je mi, samozrejme, veľmi blízky. Milujem úprimnosť vo všetkých rozmeroch života. A v akejkoľvek sfére sveta označovaného ako BDSM je úprimnosť neodmysliteľná. V ľudskom živote však chýba. A to najmä úprimnosť voči sebe samému. Svoje túžby – a nemusia to byť len sexuálne – často potláčame. Ak sme však niekedy sami sebou, úprimní a hlavne prítomní, je to pri sexe. Počas sexu totiž vnímame len svoju prítomnosť a to je vlastne jediný skutočný okamih nášho života. Nahota na mojej výstave má návštevníkov vtiahnuť do tohto prítomného stavu, v ktorom si môžu dokonale vychutnať vzrušujúcu surovosť života.

Jedna takáto výstava sa v Bratislave na jeseň už uskutočnila, bol záujem?
Áno, prvú výstavu som organizoval v septembri v Bratislave. Po organizačnej stránke to bola moja prvá akcia v živote a z tohto pohľadu dopadla vynikajúco. Do zorganizovania takejto výstavy som sa pustil bez finančných prostriedkov. Informácie o nej sa šírili doslova samé. Výstava trvala len dvanásť hodín a navštívilo ju viac ako sedemsto ľudí. Vystavovali sme desať žien, z toho troch sa návštevníci mohli aj dotknúť. Medzi návštevníkmi bolo viac žien.

Koľko ženských tiel bude na tejto výstave? Sú to modelky, pre ktoré je to vyslovene biznis, alebo majú aj blízko k téme či komunite BDSM?
Nehovorte im telá, sú to predsa živé ženy. Ako návštevníčka budete veľmi intenzívne vnímať aj ich pohľady. Presný počet žien vystavených na výstave Voayer sa návštevník dozvie až v priestoroch výstavy. No bude ich viac ako na prvej výstave. Modelky oslovujeme cez internet. No mnohé sa mi hlásia samy. Každá bude v určenej polohe vystavená dve hodiny, potom je dvojhodinová prestávka. Hoci modelkám za účasť na tejto výstave platím, nerobia to pre peniaze. Jednoducho majú chuť vystaviť svoje telo na obdiv. Zo skúseností z prvej výstavy viem, že z vystavenia sa pohľadom iných majú veľmi silný a vzrušujúci zážitok. Dokonca sa mi stalo, že keď som modelke oznámil výšku honoráru, reagovala slovami: „Ty mi za to aj zaplatíš?“ Nájsť ženy, ktoré budú mať z takejto výstavy zážitok, bolo pre mňa prvoradé. Nechcel som najaté modelky, ktoré si to tam prídu profesionálne odstáť. A poviem vám, že nájsť modelky na moju výstavu je z hľadiska organizácie to najľahšie.

Návštevníci budú môcť vstupovať v určených hodinách a zdržať sa len určený čas. Dôvodom je, aby sa priestory nepreplnili?
Pravidlá sú počas tejto výstavy veľmi dôležité, keďže sa živí ľudia prídu pozrieť na živých ľudí. Podotýkam, že mnohé modelky budú pripútané. Bezpečnosť je teda prvoradá. Každý výstavný deň je rozdelený na tri vstupy, a to z jednoduchého dôvodu – aby sme sústredili počas jedného vstupu väčšie množstvo návštevníkov. Takže odporúčam prísť na začiatku zakúpeného vstupu a budete sa môcť zdržať celé dve hodiny, počas ktorých sa budete prechádzať jednotlivými poschodiami a vnímať surovosť a krásu svojej prítomnosti. Kapacita vstupov a teda aj celej výstavy je limitovaná. Každú modelku aj priestory výstavy bude strážiť bezpečnostná služba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #nahota #žena #projekt #výstava #BDSM

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...