Večerné rituály s partnerom zlepšujúce kvalitu vzťahu!

Nie je to len o sexe. Vlastne takmer vôbec to nie je o ňom. Tak isto ani o pozeraní televízie.

22.10.2016 17:00
manžel, láska, vzťah Foto:
Ideálny čas na rozhovory o spoločných plánoch a pekných veciach je práve pred spaním.
debata

Budovanie šťastného partnerského vzťahu, klímy lásky a radosti znamená, že sa musia snažiť obaja a hlavne upriamovať svoju pozornosť správnym smerom.

Večerné debaty

V minulosti indiáni, ale aj naši starí otcovia a mamy mali vždy priehrštie večerných rozprávok pred spaním pre deti. Príbehy, atmosféra pokoja a súdržnosť vytvárali predpoklady na vhodné spolunažívanie. Skúste to aj vy. Spravte si pekný večer s deťmi. Ak ich nemáte, nevadí. Stačí rozhovor, ale nie o starostiach, hádkach, ale skôr o spoločných plánoch a pekných veciach. Ideálny čas je práve pred spaním. Prehĺbite pocit, že k sebe patríte a plánujete budúcnosť. Počas noci tieto pocity zlepšujú sny a ráno sa budete budiť zamilovaní.

Sviečky

Pri LED osvetlení nemôže vzniknúť tak romantický zážitok, ako v prípade klasických sviečok. Vyskúšajte overenú klasiku. Minimálne trojramenný svietnik, teplé svetlo plameňa a vy dvaja. Stačí túlenie, držanie sa za ruky, tichý rozhovor. Ak milovanie vyplynie ako spontánna súčasť večera, nebráňte sa mu. Nemusí byť však pravidlom. Oheň príjemne uspáva a zjednocuje. Zároveň pomáha zabudnúť na to zlé v našich životoch. Ak s niekým sedíte pri ohníku, vytvárate medzi sebou puto. Skúste takýto návrat k prírode namiesto zažatej nočnej lampy.

Škrabkanie a masáž

Masáž hlavy, škrabkanie chrbta, jemná masáž ramien. Pred spaním nielenže uvoľnia telo, ale ak ju dáte jeden druhému, nesmierne tým zlepšíte vzájomnú náklonnosť. Môžete byť oblečení, pre zintenzívnenie pocitov lásky aj nahí.

Zastavte sa

Doprajte si aspoň pätnásť spoločných minút. Ak ubehaní zaľahnete do postele a okamžite sa snažíte zaspať, nielenže sny neprídu na počkanie, ale prichádzate o zvláštne chvíle spoločnej intimity pred spaním. Spravte rozhodnutie, že do postele pôjdete skôr a vyhradíte si čas na chvíle pre seba. Uvidíte, aké zázraky sa vo vašom vzťahu stanú.

Chodievajte spávať spolu

Tento bod rozhodne nie je posledným. Je prakticky základným predpokladom akýchkoľvek iných činnosti. Je štatisticky preukázané, že ak partneri majú rozdielny čas odchodu do postele, prehlbuje to medzi nimi nezhody, spory a vedie k oddeleným posteliam, čo vzťahu za žiadnych okolností nepomôže. Skúste teda ako prvé, zosúladiť svoj biorytmus na spoločný.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #šťastie #romantika #biorytmus

+ Motivácia príde, keď stanovíte jasné ciele vo vašom športe.
Zariaďujte si bývanie podľa vašich predstáv,...

+ Odhaľte svoj skrytý talent v športe, ktorý ste ešte neskúsili.
Chýba vám sebavedomie, a to vám bráni robiť veci,...