S koľkými spal pred vami? Pýtať sa, či nie. Radí odborníčka!

Aj vás vždy lákalo vyzvedieť od partnera, koľko žien mal pred vami? Tajomstvá sexuálneho života je dobré poznať. Ale nie všetky. Upozorňujú na to aj sexuológovia.

17.10.2016 09:00
sex, vzťah, intimity, šťastie Foto:
Naozaj túžite vedieť detaily z jeho minulosti?
debata

Podľa Tracey Coxovej, ktorá spolupracuje s britským Daily Mail, nie je vždy rozumné mámiť od partnera či partnerky počet osôb, s ktorými sa v minulosti ocitol v posteli. Okrem toho, že to môže otriasť vašou dôverou či napríklad ješitnosťou, nikdy sa na veci nebudete pozerať v súvislostiach. Málokto z nás uvažuje tak pragmaticky, aby sme podobné čísla dokázali brať s ľahkosťou – najmä, ak sú vyššie, ako sme si mysleli.

Cox však pre britský portál vysvetľuje, čo je hlavný dôvod neopýtať sa partnera na jeho bývalky. Ak povie napríklad číslo 35, môže vás to poriadne zaskočiť. Neuvedomíte si však, že tri štvrtiny z nich mal počas divokých vysokoškolských čias a následne sa sústredil na vzťahy a päticu žien vymenil v posledných desiatich rokoch.

Pri menších číslach máme vraj tendenciu zostať spokojnejší. Sexuologička však upozorňuje, že to vôbec nemusí byť výhra. Menej partnerov totiž neznamená aj bezpečnejší sex. Samozrejme, časté striedanie zaváňa problémami, ale otázka znie, či sa napríklad v minulosti pri sexe s päťkou žien váš súčasný partner chránil a tiež, ako sexuálnu minulosť mali jednotlivé dámy. Platí to, samozrejme, aj naopak.

Podľa Coxovej neexistuje perfektné číslo na to, koľko partnerov by mal človek mať v intímnom kontakte predtým než sa usadí a rozhodne pre vzťah. Je to vždy veľmi individuálne a záleží to od každého z nás. Dôležitejšie je však, ako s túžbou po striedaní partnerov naložíme už v danom zväzku. Niekedy sa totiž môže stať, že práve v manželstve má on či ona viac partnerov než stihli pred zvonením svadobných zvonov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sex #partner #skúmanie #počet #tajomstvo dôvera

+ Odhodlanie prináša výsledky, nevzdávajte sa.
Dokážete sa naučiť všetko čo treba, preto sa nebojte o to čo bude...

+ Nemeňte svoje stravovacie návyky, momentálne je vaše telo spokojné.
Práca, ktorú milujete, prinesie neočakávaný...