Máte málo sexu? Toto sa vám stane s telom!

Muži sú známi sexuálnym apetítom a ženy tým, že skôr odolávajú, ako sa zvyknú podvoliť.

07.10.2016 17:00
krásna žena, krása, žiarivá pleť Foto:
Oxytocín, hormón lásky posilňuje sebadôveru.
debata

Pre zdravie, krásu a životnú energiu je však sexuálna aktivita kľúčová. Abstinenciu netreba pripustiť, inak za to telo nepríjemne zaplatí!

Zožerie vás stres!

Stres je epidémia dnešnej doby. Spôsobuje nepríjemné pocity a pri dlhodobom pôsobení sa udáva ako rizikový faktor takmer každého vážneho, civilizačného aj smrteľného ochorenia. Škótska štúdia pritom zistila, že sex minimálne dvakrát do týždňa u žien aj u mužov v rovnakej miere znižoval negatívne pôsobenie stresového hormónu kortizolu v tele. Dôvodom je jeho vytlačenie hormónmi šťastia, ktoré sa vyplavujú pri láskaní, nehe a orgazme. Počas sexu sa totiž každý cíti spokojne, má niekoho vedľa seba, vníma uvoľnenie a svet prestáva byť zlý. Je to pre psychiku aj telo ako bezplatné antidepresívum.

Vyššia chorľavosť

Bez sexu zaľahnete do postele omnoho častejšie, ako by ste chceli. A opäť sama! Dôvodom budú častejšie virózy. Sex dvakrát do týždňa podľa výskumu z Pennsylvánie zvyšuje výkon imunitného systému o 30%. Môže za to zvýšená tvorba jednej z jeho základných zložiek – imunoglobulínu A. Vďaka tomu sa stáva sex lepšou prevenciou pred ochoreniami ako niektoré alternatívne postupy v oblasti zdravej výživy.

Menej sebadôvery

Oxytocín je považovaný za hormón lásky, ale nedávne štúdie ukázali, že nesúvisí iba s partnerskou spokojnosťou, ale aj sebadôverou. Počas sexu sa dvíha jeho hladina a ženy bez milovania si ho nemajú prirodzene ako doplniť. Preto sa zvyknú viac podceňovať. Cítia sa menej hodnotné a majú tendenciu byť skôr šedou myškou v dave, ako hviezdou.

Horšia pleť

Pár čísel v posteli sa vyrovná hodinám stráveným v kúpeľni. Sex stimuluje tvorbu kolagénu a pleť je z neho krásna, napnutá a svieža. Pot prečistí póry, čím znížite tvorbu vyrážok a hormonálny koktail praje tomu, aby ste sa zdravo nielen cítili, ale aj vyzerali. Ak vo vašom živote bude milovanie chýbať, môžete vyzerať omnoho staršie ako rovesníčky, čo sa nevedia nabažiť sexuálnej aktivity.

„Vyschnete“

S jedlom rastie chuť. Toto pravidlo platí aj o sexe a platí aj to, že ak je niečoho málo, časom si telo odvykne. Nedostatok sexuálnej aktivity u žien ešte viac znižuje túžbu. Často sa potom negatíva z mizerného milostného života prehlbujú. Vagína sa stáva suchšou, sex prestáva byť potešením a orgazmus je viac spomienkou ako realitou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #milovanie #stres #pleť #sebadôvera #nedostatok sexu

+ Nezabúdajte na hydratáciu, pre vaše telo je veľmi dôležitá.
Čím neskôr začnete, tým neskôr skončíte, pamätajte....

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...