Mýty o sexe, ktorým by ženy už nemali veriť

Doba sa mení a čo bolo kedysi sväté, dnes už neplatí. Ja na čase prečesať poznatky so sexe a novelizovať ich do súčasnej podoby.

06.10.2016 17:00
sexy žena, sexualita, erotika Foto:
Nežné pohlavie vôbec nemá menej túžby po milovaní.
debata

Pýtať si sex je neslušné

Absolútny omyl. Boj za rovnoprávnosť žien v spoločnosti neobišiel ani spálne. Mnohé ženy nechceli byť iba tie, čo na sex čakajú a tak sa stali iniciátorkami. Značná časť mužov dnes preto dokonca čaká, kým ich žena v posteli prekvapí iniciatívou a návrhmi.

Ženy majú menej libida

Vonkoncom nie. Podľa spisovateľa Daniela Bergnera, autora knihy Čo ženy skutočne chcú, nežné pohlavie vôbec nemá menej túžby po milovaní. Rozdiely však vychádzajú z odlišného kultúrneho konceptu a iných predstáv o intimite. Nebojte sa preto predostrieť váš plán romantiky, vášne a sexu. Ženy po sexe menej netúžia, iba si to chcú nahovoriť, pretože im nie vždy vyhovuje mužský koncept.

Sex po materstve

Hovorí sa o šiestich týždňoch sexuálneho pokoja po pôrode. Ide o priemerný čas opätovného zavedenia sexuálnej praxe do partnerského života. Vždy je potrebné počúvať v tomto ohľade vlastné telo. Mnoho žien sa chce milovať už mesiac po narodení dieťatka, iným to môže trvať aj dva mesiace. Neverte poučkám, jedinou mierou je pocit z vlastného tela. Šesťtýždňové obdobie skutočne nič nemusí znamenať.

Orálny sex je bezpečný

Nie je a niky nebol. Ak je reč o nechránenom styku, hlavne pri náhodnom stretnutí. Ako pri klasike, tak aj pri hre ústami sa môžete nakaziť chorobami ako syfilis, HIV, ale napríklad aj vírusom HPV, ktorý začne šarapatiť v okolí mandlí. Spôsobuje zápaly a sú indície, že je jedným z rizikových faktorov rakoviny ústnej rutiny.

Veľkosť penisu rozhoduje

Tomuto mýtu je potrebné spraviť raz a navždy koniec. Je pravdou, že niektoré ženy môžu obľubovať veľké až nadrozmerné penisy, no súvisí to obvykle s preferenciou drsnejšieho sexu. Najcitlivejšia časť ženskej vagíny je totiž v oblasti klitorisu a približne prvé štyri centimetre od vchodu. To zvládne skutočne takmer každý bežný muž dosiahnuť bez ohľadu na veľkosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #libido #milovanie #mýtus #sexuálne techniky

+ Začnite sa viac hýbať, vášmu telu pohyb môže len prospieť.
Neprechádzajte si internetové obchody, zbytočne vás...

+ Pokúste sa prestať so závislosťami, škodia vám viac ako si myslíte.
Nemôžete myslieť len v prospech seba, mali...