Pozor! Tri veci, ktoré ste o sexe (a pohlaviach) možno ani netušili

O sexe sa píše toľko, že mnoho z nás má pocit, že teoreticky už všetko ovláda.

03.10.2016 17:00
sex - vzťah - partneri - erotika Foto:
Aké rozdiely panujú v mužskom a ženskom sexe?
debata

Niektorí možno aj prakticky. Ale existujú aj fakty, ktoré vás možno prekvapia. Najmä čo sa týka zaužívaných predstáv o rozdieloch medzi mužmi a ženami.

Tušili ste napríklad nasledovné?

Muži tiež môžu predstierať orgazmus

Hovorí sa, že ide o záležitosť ženského pokolenia. No aj muži dokážu pred partnerkou zahrať malú scénku – samozrejme, reč nie je o tom, že by vsugerovali partnerke erekciu, ak žiadna nie je. Ide o vyvrcholenie. Muži občas zahrajú pred svojou polovičkou orgazmus, hoci reálne ejakuláciu ani orgazmus pri styku neprežili. Dôvodom je vraj najmä potreba uspokojiť partnerku a zdvihnúť jej sebavedomie. Ako tvrdí magazín Cosmopolitan, odvolávajúc sa na americkú štúdiu, vo vybranej vzorke predstieralo orgazmus až 28 percent mužov. Žien bolo, samozrejme, výrazne viac – 67 percent.

Viacnásobný orgazmus majú aj muži

Ďalšia prekvapivá informácia hovorí, že aj muži sú schopní vyvrcholenia na viacnásobnej úrovni – ktorá sa doposiaľ prisudzovala len ženám. O mužoch sa zvyklo hovoriť, že medzi jednotlivými „kolami“ potrebujú pauzu na zotavenie. Podľa sexuologičky Barbary Keeslingovej však existujú aj muži, ktorí sú v rámci jedného ejakulovania schopní prežiť viac orgazmov. Podceňovať vraj netreba ani orgazmus bez ejakulácie, hoci niektorí odborníci tvrdia, že v takom prípade u muža nejde v pravom zmysle o orgazmus. Liberálnejší sexuológovia však hovoria o technikách tantrického sexu či napríklad u gay párov o vyvrcholení bez ejakulácie pri análnom sexe a análnych technikách ako je fisting.

Ženy potrebujú viac času

Pravdou je, že vo všeobecnosti sú ženy stavané na „beh na dlhšiu trať“. Kým muž je schopný prísť k vyvrcholeniu do cca. päť minút od štartu sexuálnej aktivity, u žien je priemerná preskúmaná hodnota okolo dvadsať minút. Niežeby však ženy neboli schopné vyvrcholiť aj rýchlejšie – dokonca sa dotiahnu aj na mužov, akurát ide o sebauspokojenie. Ak žena masturbuje, dokáže dosiahnuť orgazmus naozaj do pár minút.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #muž #sex #žena #Vec #orgazmus #poznatok

+ Robte niečo, preto aby sa vám aj naďalej žilo tak dobre ako doteraz.
Neodkladajte v práci niečo, čo môžete...

+ Nenechajte, aby nad vami hnev a zlá nálada zvíťazili.
Vyjadrujte sa tak, aby vás všetci pochopili....