Šport ako záchranné koleso pre krachujúci vzťah?

Motivácia, uvoľnené emócie, spoločný cieľ - benefity športu môžu slúžiť aj láske.

10.09.2016 11:00
posilňovňa, fitnescentrum Foto:
Cvičte spolu a navzájom sa "ťahajte".
debata

Ak váš vzťah stojí tesne pred krachom, spoločné športovanie ho zachráni len ťažko. Ale menšie krízy – pri tých by šport pomôcť mohol. Akoby aj nie… Veď do života prináša uvoľnenie aj radosť, na druhej strane potláča stres aj smútok. Porušené emocionálne mosty medzi partnermi sa dajú pri športovaní nenápadne obnoviť. Čo ešte prinesie spoločný šport pre partnerov v kríze?

Nielen nešťastné, ale aj spokojné páry môžu zo spoločných športových aktivít iba profitovať. Sila priateľstva vo vzťahu je posilnená. Pri športe sa stanú veselé aj trápne momenty, ktoré sa ukladajú do pamäte ako spoločné zážitky, ktoré vzťah posilnia. Ďalším benefitom je spoločné posilňovanie zdravia a s tým súvisiaca lepšia kondícia aj krajšie telo – a tu sa o slovo hlási zvyšujúce sa sebavedomie. A tento proces nastupuje u oboch partnerov, hrdosť a spokojnosť začnú vo vzťahu dominovať. Žiarlivosť je, naopak, na ústupe.

Navyše, pri športe sa musíte naučiť spoločne koordinovať, podať si pomocnú ruku či zvládnuť prehru. Dostatok emócií, ktoré na ihrisku prežívate spoločne. Ventilujete možno pocity, ktoré inak zostávajú pred partnerom ukryté. Aj vzájomná motivácia dokáže vzťah dvoch ľudí „nakopnúť“, ťahajú sa dopredu, spoločne sa snažia o nejaký cieľ.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kríza #šport #bicyklovanie

+ Správajte sa disciplinovane, pomôže vám v tom aj cvičenie.
Napravte svoje chyby z minulosti, nie je to hanba....

+ Nezabúdajte na preventívne prehliadky aj keď sa cítite dobre.
Staré dlhy sa vyriešia, cítite finančnú úľavu....