Opäť si nerozumiete? Kde je chyba?

Niekedy sa stačí vyjadriť jasnejšie, či len tak si užiť mlčanie. Opýtať sa na názor alebo povedať stručné, uži si to. Kedy vznikajú nedorozumenia medzi mužmi a ženami? Tu sú príklady:

05.08.2016 07:00
krik, hádka, kríza Foto:
Zasa nastala katastrofa?
debata

On mlčí, ona rozpráva

Pár sleduje spoločne film. Po jeho skončení on spokojne sedí a premýšľa, ona neustále čosi hovorí. Ona – je nervózna z toho, že on mlčí. Večer považuje za katastrofu. On – je spokojný a ani len netuší, že spôsobil „katastrofu“.

Ona naznačuje, on nereaguje

„Je tu chladno“ alebo „Tá kuchynská linka by potrebovala umyť“ a podobné konštatovania spôsobia nezhody. Prečo? Ona – očakáva, že on sa „chytí“ a veci podĺa jej náznakov napraví. On – náznaky si vypočuje, ale tým sa to preňho končí. Potrebuje jasnú žiadosť, aby sa rozhýbal.

On ide za kamarátmi, ona trpí

On sa vyberie do blízkeho podniku na stretnutie s kamarátmi. Užíva si to, že je s nimi. Ona – sedí doma, čaká a počíta minúty do jeho návratu. V hlave sa jej víria čierne myšlienky, už vidí neveru. On – príde spokojný domov, ale prekvapí ho hysterická scéna. Nerozumie. Nič predsa nespravil.

Ona chce len poľutovať, on jej ponúka plán

Ona príde zničená z práce. Šéf ju poriadne „zvozil“ pred ostatnými. Ona – túži po objatí, milých slovách, utešení. On – predostrie jej bez zbytočných emócií plán, ako byť v práci lepšia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hádka #dohoda #komunikácia #trápenie

+ Udržiavajte telo v tom najlepšom stave, nech príde čokoľvek.
Nikto nemôže za vaše zlyhania, len vy sami....

+ Nezabúdajte na zeleninu a ovocie, vaše telo si ich vyžaduje.
Nad nikým sa nepovyšujte, mohli by ste urobiť veľkú...