Spoloční priatelia? Čo s nimi po rozchode?

Rozchod znamená nielen koniec vzťahu vás dvoch, ale často sa treba rozlúčiť aj s niektorými ľuďmi, ktorí boli roky súčasťou vášho života.

30.06.2016 15:00
rozchod, kríza, Foto:
Život ide ďalej aj po rozchode.
debata

Bez obetí to nejde

Do vzťahu si každý „prinesie“ aj svojich pruiateľov, ktorých pozná roky. A hoci si s tými expartnerovými rozumiete, po vašom rozchode sa situácia zmení. Spočiatku sa síce budete tváriť, že život ide ďalej, predsa len rozchod práve tento okruh vašich priateĺov zasiahne najviac. Aj pre vaše spamätanie sa z rozchodu je lepšie, ak s nimi úzky kontakt prerušíte. Strevávanie sa s nimi by vo vás zbytočne jatrilo porozchodové rany.

Vaši priatelia

Zrejme očakávate, že vaši priatelia zostanú aj naďalej vašimi, nech sa deje čokoľvek. A tak by to malo byť. Ak sa však stane, že vaša najlepšia kamarátka sa stretne s vaším ex a dajú si spolu kávu či pohár vína, netreba robiť scény. Obaja sú dospelí ľudia a vzťahy s okolím si riešia sami. Dôležité je, aby vám vaši najbližší priatelia boli oporou.

Rodinní príslušníci

S jeho mamou ste si naozaj „sadli“? To máte smolu! Navštevovať príbuzných vášho ex aj po rozchode by bolo, povedzme, divné. A nebolo by to príjemné ani jednému zúčastnenému. Vaša potencionálna svokra bude vždy stáť na strane svojho syna, nech by urobil čokoľvek. A časom si obľúbi si jeho novú priateľku. Návštevy či stretávanie sa so synovou ex, čiže s vami, by v ich rodine nerobilo „dobrú krv“ a tak aj tento vzťah po rozchhode budete musieť obetovať.

Spoloční známi

Ak ste si počas vzťahu našli nových spoločných kamarátov, je na vás, akým spôsobom sa v ich spoločnosti budete cítiť bez partnera. Často sú tieto „párové“ priateľstvá trvalé len v období, kým vzťah trvá. Následne „vyšumia“ do stratena. Zväčša nám títo ľudia nie sú až takí blízki, aby ste ich spoločosnť vyhľadávali aj po rozchode. Ak sa však „otrasiete“ z najhoršieho a budet mať chuť, nič vám nebráni, aby ste priateĺstvo s nimi obnovili.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #svokra #priatelia

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...