Hádky ku vzťahu patria! Ale...

Nie je hádka ako hádka. Ak žijete vo vzťahu, viete o tom svoje. Aj hádka by mala mať svoje pravidlá a nemala by skĺznuť do vulgárnych útokov.

23.06.2016 15:00
partnerská hádka, puntičkár Foto:
A ide do tuhého!
debata

Vrie to vo vás! Veď vy mu to vytmavíte! Ako si to vôbec predstavuje? Podobné myšlienky vás dostanú do bojovej nálady a keď sa váš drahý objaví vo dverách, okamžite naňho zaútočíte. Spustíte monológ bez konca. Na čo je to dobré?

Ok, negatívnym emóciám dáte priechod. Ale hádka je o dvoch ľuďoch a mala by mať isté vyústenie, najlepšie konštruktívne. Preto si pred útokom premyslite, čo chcete docieliť. Niečo zrejme áno.

Riešenie konfliktu sa môže veľmi rýchlo zvrtnúť. Hoci ste hádku začínali vy, zrazu je „na koni“ váš partner. A vy len pozeráte… Zvážte svoje argumentačné schopnosti predtým, než hádku vôbec vyvoláte. Máte ich dosť, aby ste ho mohli presvedčiť o vlastnej pravde? Hoci vo vás pred hádkou vrie hnev, ujasnite si, ako budete postupovať a kam by ste sa chceli dostať.

Dajte priestor aj partnerovi. Je na mieste, aby vysvetlil, o čo ho žiadate. Držte sa jedného problému a nanabaľujte naň tisíc ďalších vecí. Nikam by ste sa nedostali. Ak vás vo vzťahu trápi toho viac, jednou hádkou to nevyriešite. Takže skúste postupovať krok za krokom. Smerujte k riešeniu, nie k tomu, aby partner odišiel z miestnosti celý „bez seba“.

Ak sa už len prekrikujete, dokonca vaše vyjadrenia naberajú na vulgarite, je čas hádku ukončiť. Jeden z vás by mal povedať dosť. Upokojiť situáciu a dať si čas popremýšľať. Bez afektu. vyčkať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #hádka #pravidlá #afekt

+ Múčne výrobky vám začnú spôsobovať mierne ťažkosti.
Ak vám niečo nejde, mali by ste to odložiť na lepší čas....

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...