Vyhrážate sa mu rozchodom? Tak aby s vami neskončil on

Skúšate svoju moc vo vzťahu? Časté používanie slova rozchod nie je tou správnou cestou.

21.06.2016 15:00
láska, problém, vzťah, rozchod Foto:
Zasa skloňujete slovo rozchod?
debata

Či už sa hádate alebo živo diskutujete, vo vašom slovníku sa pričasto vyskutuje slovo rozchod. Podmieňuje ním takmer všetko, čo od partnera žiadate.

Buď to urobíme takto, alebo sa rozíďme… V podstate nepripúšťate žiadnu inú alternatívu a partnera tlačíte k stene. Neustále. Iste, na niečom vám veľmi záleží, ale až tak, že ste ochotná obetovať celý vzťah? Alebo len skúšate, kam až siaha vaša moc vo vzťahu?

Niekedy slovo rozchod používame v hádkach celkom podvedome. Vyhrážame sa ním tak dlho, až si toto slovo partner prestane všímať. Nemá žiadnu silu. Rozchod? Už zasa? začína to byť nudné. Vy vo vzťahu aj tak stále zostávate, takže vaše vyhrážky rozchodom sú pre partnera bezpredmetné. Ba čo horšie, váži si vzťah s vami čoraz menej, pretože napriek tomu, že neustále dookola uvádzate, že zo vzťahu chcete odísť, nič také sa nekoná. Ste po jeho boku stále.

Môže však nastať aj iná situácia. Slovo rozchod zapôsobí tak, ako v podstate má. Ale nerozídete sa s partnerom vy, ale on s vami. Jedného dňa mu môžu prasknúť nervy a povie si dosť. Vzťah, v ktorom neustále visí slovo rozchod vo vzduchu, prestane vnímať ako pokojný či stabilný. Sama ho z neho vyženiete, hoci ste to ani nemali v pláne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #rozchod #hádka #partner #vydieranie

+ Stanovte si reálne ciele pre zdravie a športové úspechy.
Otvorenosť k novým nápadom posilní vašu pozíciu v...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...