Ste single a čakáte na toho pravého? Nerobte to!

Máte vysoké nároky, čo sa týka vášho partnera a stále čakáte na moment, až na vaše dvere zaklope pán dokonalý? Je to chyba, tvrdia vedci.

28.05.2016 11:00
single žena, zúfalá žena, problém, starosti Foto:
Robíte čo môžete, ale ideálneho chlapa neviete nájsť?
debata

Vedci z Univerzity v Texase sa v prieskume zamerali na očakávania ľudí, čo sa výberu ich partnera týka. Prišli na to, že tí, čo odmietajú zľaviť zo svojich nárokov, nikdy nebudú s potencionálnym partnerom spokojní. A je to na ich škodu.

Do prieskumu sa zapojilo 119 mužov a 140 žien, ktorí žijú vo vzťahu v priemere sedem rokov. Mali odpovedať na 27 otázok týkajúcich sa požiadaviek na ich vysnívaného partnera. Zároveň mali posúdiť, ktoré z uvedených požiadaviek spĺňa ich aktuálny partner a aj uviesť požiadavky, ktoré spĺňajú oni.

Výsledok? Spokojnosť v partnerskom vzťahu nesúvisí s tým, ako sa váš partner blíži k ideálu. Každý, kto v prieskume uviedol, že jeho partner je „lepší“ ako on sám, bol vo vzťahu spokojný. Naopak, tí, ktorí uvádzali, že v porovnaní s partnerm sú „lepší“ boli vo vzťahu menej spokojní. Z prieskumu tak vyplýva, že by sme nemali hľadať partnera dokonalého vo všetkom, ale takého, ktorý sa nám zdá byť lepší ako sme my.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #single #šťastie #samota #chlap #nároky

+ Problémy, ktoré vás trápia ste si spôsobili sami svojou nezodpovednosťou.
Ošetrenie u zubára si bude...

+ Ak to situácia umožní vyhýbajte sa klimatizácii a silnému prievanu.
Deťom urobíte veľkú radosť ak im kúpite...