Ste sarkastická a uštipačná? Tešte sa! Je to dobré!

Dvojzmyselná poznámka sem, ironická tam - sarkazmu máme všetci plné ústa a údajne je to tak dobré.

26.04.2016 13:00
priatelia, partia ľudí Foto:
Čím viac sarkastických ľudí v okolí, tým lepšie. Aspoň podľa štúdie...
debata

Pretože sarkazmus je vraj niečo pozitívne nielen pre nás, ale aj pre našu „obeť“. Neurážať sa na sarkastické poznámky, ale naopak, pestovať si viac priateľstiev s ľuďmi, ktorí sarkastickými poznámkami prekypujú, vyžívajú sa v nich a spoločnosť nimi zabávajú. Čím je takýchto ľudí vo vašom živote viac, tým lepšie pre vás. Pýtate sa, preboha, prečo? Pretože podľa štúdie je medzi sarkazmom a tvorivosťou úzky vzťah.

Sarkazmus povzbudzuje kreativitu!

Pre účely štúdie účastníkov žiadali, aby opísali situácie, v ktorých sami vyjadrili sarkastický komentár a tiež situácie, kedy takýto komentár sami dostali a ako naň reagovali. Podľa tejto metódy sa odborníci snažili určiť „sarkastický talent“ účastníkov.

Aj remeselné úlohy

V náväznosti na to museli ešte riešiť rôzne remeselné úlohy, napríklad umiestniť sviečku akýmkoľvek spôsobom na stenu, pričom k dispozícii mali len sviečku, zápalky a jedno balenie pripínačiek. Výsledkom štúdie bolo, že sarkastickí účastníci boli očividne kreatívnejší, ako tí z tej druhej, menej alebo úplne netvorivej skupinky. Výskumníci touto štúdiou dospeli k takémuto záveru: Sarkazmus je kreatívny, a to najmä preto, že pri sarkastických poznámkach stimuluje mozog.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mozog #štúdia #kreativita #obeť #urážka #talent #sarkazmus #dvojzmysel

+ Na slnku a pri vode síce chutí aj chladený nápoj, ale pozor na tie alkoholické.
Informujte sa vo...

+ Dávajte pozor s kým sa zoznámite a nepodľahnite vášni na jednu noc.
Naučte sa hospodáriť s peniazmi inak...