Píšte si denník! Je to výborný ventil pre stres aj trápenie

Tu je zopár dobrých dôvodov, prečo je dobré písať si denník.

22.04.2016 15:00
denník, žena Foto:
Nájdite si čas na písanie denníka, je to príjemný relax.
debata

Je to skvelý „ventil“

Ak „dáte“ niektoré veci na papier, už sa vám nezdajú byť také tragické. Denník predstavuje skvelý ventil pre stres, starosti a trápenia. Ak si o nich prečítate, zistíte, že to vlastne nie je až také zlé, ako sa zdalo.

Máte dvojnásobnú radosť

Ak si počas dňa otvoríte denník a zapíšete niečo príjemné, čo sa vám stalo, vlastne sa v mysli vrátite k udalosti, ktorá vás veĺmi potešila. Máte tak dvojnásobnú radosť, čo je skvelé.

Dobré nápady nezapadnú prachom

Koľko razy ste si povedali, že tento nápad si musíte zapísať… Ale napokon ste zabudli. Ak máte denník vždy po ruke, vaše nápady sa okamžite dostanú na papier a vy sa k nim ľahko vrátite.

Ľahšie rozhodnutia

Možno sa vám to na prvý pohľad nezdá, ale množstvo situácii v živote sa opakuje. Ako ste sa vtedy rozhodli? Čo nasledovalo? Oľutovali ste to? Iste, môžete sa k tomu vrátiť iba v mysli, ale spomienky nie sú také živé ako písané riadky. Máte to čierne na bielom, tak si pri dôležitých rozhodnutiach pomôžte vaším denníkom.

Sú to neopísateľné spomienky

Ak si o rok, dva či desať vezmete do rúk svoj denník, vrátite sa k udalostiam, na ktoré si chcete oživiť spomienky. Poplačete si, možno sa zasmejete, povzdychnete si… Áno, aj to ste prežili. Je príjemné sa vrátiť k spomienkam, čo poviete?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #denník #spomienky #pocity

+ Nezabúdajte na hydratáciu vášho tela, potrebuje to.
Nespáľte sa na vlastných chybách, poučte sa z chýb ľudí...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa čoskoro vráti do normálnych koľají.
Prehodnoťte svoj postoj a začnite na sebe...