Čo je na introvertoch zaujímavé?

Nepotrebujú sa k všetkému vyjadriť ani upozorňovať na svoju osobu. Ale rozhodne nie sú neviditeľní.

18.04.2016 11:00
introvert, jeseň, okuliare, smútok, nuda,... Foto:
Máte vo svojom okruhu priateľov introverta?
debata

Sú úprimní

Ak máte vo svojom kruhu blízkych priateľov introverta, môžete sa spoľahnúť na jeho úprimnosť. Aj v prípadoch, kedy sa ostatní „vykrúcajú“, on povie pravdu. Kým si však s ním vypestujete takýto úprimný vzťah, potrvá to dlhší čas. Ale stojí to za to.

Nerobia okolo všetkého „haló“

Introvert veľa nerozpráva a drží sa skôr v úzadí. Ak však už má potrebu k niečomu sa vyjadriť, väčšinou trafí klinec presne po hlavičke. Bez zbytočných emócií, aj na veľké problémy nájde riešenie – v pokoji.

Najskôr premýšľajú

Náhly emocionálny výstup? Scéna na verejnosti? Rozbíjanie tanierov? Tak toto u introvertov nehrozí. O veciach skôr premýšľajú a prehodnocujú ich z mnohých strán, hovoria až potom. Vyhnú sa tak unáhleným záverom, možno osočovaniu či zbytočným urážkam.

Sú skvelí pozorovatelia

Tým, že nevynakladajú energiu na prezentáciu svojej osoby, oveĺa viac vnímajú okolie. Aj to je dôvod, prečo zväčša dokážu dobre odhadnúť ľudí. Pamätajú si viac než ostatní a dokonca aj maličkosti, ktoré iným uniknú.

Pracujú samostatne

Dokážu sa naplno sústrediť, zadané úlohy plnia precízne a je na nich spoľahnutie. Kolegovia k nim často chodia po radu. Uprednostňujú samostatnú prácu pred tímovou, sú spokojní, ak sú zodpovední len sami za seba.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #hádka #emócie #introvert #výhoda

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Deň stvorený na očistu vášho tela, zvýšte príjem tekutín a nejedzte.
Efektívne manažovanie času vám ušetrí stres...