Je až sedem ciest, ako prísť k orgazmu!

Sexuológovia rozoznávajú až sedem druhov orgazmov. O bode G ste už počuli... Ale aj o bode A?! Čítajte a skúšajte!

11.04.2016 07:00
orgazmus, sex, intimity Foto:
Hrajte sa, spoznávajte svoje telo, zisťujte, čo ste ešte nezažili.
debata

Ženský orgazmus je pomerne zložitá vec. Väčšinou nemáme žiaden – ak by sme verili štatistike, ktorá hovorí o tom, že až 30 percent žien nedosiahne pri sexe nijaký orgazmus. Podľa štatistík však môžeme dokonca trpieť nejakým ochorením, bez toho, aby sme o tom vedeli. Skratka FSD (female sexual dysfunction) označuje ženskú sexuálnu dysfunkciu, FSAD (female sexual arousal disorder) poruchu sexuálnej vzrušivosti a HSDD (hypoactive sexual desire disorder) – znížený sexuálny apetít.

Experti na sexuálne záležitosti tiež prišli na 7 ciest, ktorými môžeme prísť k orgazmu.

Klitorálny orgazmus

Dosiahnuť ho je azda najjednoduchšie, keďže je zónou ženského tela, ktorá obsahuje až osem tisíc nervových zakončení. Častokrát stačí len ľahké trenie, niekedy pevnejší tlak, aby sme dosiahli skutočne intenzívne vyvrcholenie touto cestou. Pozor, klitoris býva po orgazme citlivý natoľko, že ďalšie dotyky môžu spôsobiť bolesť.

Orgazmus cez bod G

Okolo bodu G kolujú rôzne mýty. Pravdou však je, že od pošvy je vzdialený 4 centimetre – tam ho treba hľadať. Stimulovať ho možno prstom partnera (tlakom a jemným trením), sexom odzadu alebo krúživými pohybmi počas milovania. Mimochodom, čím lepšie je vytrénované panvové dno, tým vyššia šanca je k dosiahnutiu tohto druhu orgazmu.

Análny orgazmus

Análny sex sa stále považuje za akési tabu – ak nie je partner citlivý a opatrný, môže partnerke spôsobiť neuveriteľné bolesti. Napriek tomu je anál vysoko citlivý a vnímavý na dráždenie. Je podobný klitorisu, tiež má množstvo nervových zakončení. Takže veľa gélu, veľa dôvery a veľa takýchto orgazmov!

Orgazmus močovej trubice

Dosiahnuť tento druh orgazmu je trochu zložitejšie ako zatiaľ spomínané orgazmy. Ale orgazmus v močovej trubici je možný. Tkanivo okolo nej je totiž veľmi citlivé a keď ho masírujeme prstami – podobne ako klitoris, môžeme zažiť vskutku „nezabudnuteľný“ príjemný zážitok.

Prsníkový orgazmus

Bradavky niektorých žien sú veľmi citlivé erotogénne zóny. Sú však aj ženy, ktoré pri ich hladkaní či jemnom masírovaní nič necítia. Milencovi treba dať jasne najavo, do ktorej skupinky patríme a čo nás vzrušuje. Má partner bradavky hladiť svojimi perami? Jemne ich cucať alebo jemne štípať? Netrpte, lebo chcete byť slušná, o tomto rozhodne treba rozprávať.

Orgazmus cez bod A

Bod G vám niečo hovorí, ale o bode A počujete prvýkrát? Ide o oblasť hlboko vnútri vagíny, vyššie nad bodom G. Táto zóna sa stimuluje najmä pri misionárskej polohe, ak penis muža ženu dobre „vypĺňa“. V takom prípade je trenie naozaj intenzívne. Podľa sexuológov je bod A spúšťačom viacerých orgazmov.

Vaginálny orgazmus

Opakom rýchleho a ľahko dosiahnuteľného klasického klitorálneho orgazmu je vaginálny vrchol, ktorý nedosiahneme len tak hravo. Ak sa to však stane, potom je to poriadna bomba. Výraz vaginálny orgazmus je však zastaraný. Pretože každý orgazmus v podbrušku vychádza z klitorisu, ktorého nervové zakončenia siahajú až do vagíny.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bolesť #anál #klitoris #orgazmus #bradavka #pošva #panvové dno #bod A

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Zvoľte pohodlnú obuv a oblečenie, čaká vás náročný športový deň.
Užite si naplno príjemné počasie a využite...