Sex počas menštruácie: 4 dôvody, prečo áno

Čaká vás noc, na ktorú ste sa už dlho tak netešili... A stane sa čo? Presne tak, ako naschvál. Dostali ste menštruáciu.

07.03.2016 07:00
sex, láska, objatie Foto:
Sex počas menštruácie? Ale áno, prečo nie?
debata

Je to ako zákon schválnosti. Naše dni prídu, keď s nimi najmenej počítame. V podstate nám to vôbec nevyhovovalo a… predsa. Už sa to nedá zmeniť. Sú páry, ktorým to nerobí najmenší problém, jednoducho používajú pri tejto „príležitosti“ „červený uterák“. Alebo praktizujú sex v sprche. Sú však ženy, ktoré sa o tom hanbia prehovoriť, prípadne na sex v tieto dni nemajú ani pomyslenie. Pre každý prípad. Tu je zopár faktov o sexe počas menštruácie.

Až 30 percent

Sex cez menštruáciu je úplne normálny. Štatistika hovorí až o 30 percentách ľudí, ktorí sú počas „mesiačikov“ sexuálne aktívni. Z toho vychádza, že vôbec nemusíme 2–7 dní do mesiaca žiť v „celibáte“.

Nemá vplyv na rozkoš

Sex počas menštruácie môže byť dokonca náruživejší, lepší. Štúdie preukázali, že menštruácia nemá negatívny vplyv na sexuálnu rozkoš. Naopak. Niektoré ženy majú dokonca počas mesačného krvácania väčšiu chuť na sex.

Vaginálny orgazmus pomáha

Orgazmus pomáha pri menštruačných kŕčoch. Je to naozaj tak, zmiernia sa, keď žena dosiahne orgazmus. Reč je predovšetkým o vaginálnom orgazme.

A bez ochrany!

Áno, aj počas menštruácie môže žena otehotnieť. U žien s pravidelným 28-dňovým cyklom je to menej pravdepodobné. Avšak sú prípady žien, ktoré mali ovuláciu krátko po menštruácii. Keďže spermie dokážu prežiť až sedem dní, je možné otehotnieť aj v tieto dni. Ak patríte do skupiny žien, ktoré vedia o svojej ovulácii a neplánujete práve bábätko, sex počas menštruácie si môžete naozaj užiť. A bez ochrany.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ochrana #sprcha #celibát #orgazmus #rozkoš #menštruácia #kŕče

+ Zdravé stravovanie je tak dôležité ako pravidelný tréning.
Spríjemniť deň si môžete aj bez veľkého míňania...

+ Prechladli ste, nerobte paniku, nepotrvá to dlhšie ako dva dni a budete fit.
Nakúpte veľa zeleniny a...