Tri znaky, že ste nastúpili na cestu vzájomného odcudzenia

Väčšina vzťahov prekoná aspoň jednu krízu. Lenže tá môže niekedy pominúť a niekedy prerásť do absolútneho odcudzenia. Odtiaľ je už len krôčik k rozchodu či rozvodu.

17.01.2016 08:00
rozchod, kríza, Foto:
Partnerské odcudzenie môže zasiahnuť do vzťahu ako dýka.
debata

Podľa rozvodovej právničky, ktorú cituje britský Daily Mail, existuje niekoľko znakov, pri ktorých by sa už dvojica mala obávať, či je ich vzťah na správnej ceste. Hoci niektoré z nich znejú veľmi priamočiaro, zvláštne je, že mnoho dvojíc si stále takéto signály neuvedomuje – alebo ich vedome potláča. Nerobte to a zamyslite sa, či sa vás netýkajú!

1. Absencia sexuálneho života

Frekvencia sexu vo vzťahu sa rokmi mení a často znižuje. Ale ak sex začne chýbať úplne, prípadne sa dvojica venuje sexuálnej aktivite s naozaj veľkými časovými rozostupmi a len z povinnosti, ide o signál, že niečo nie je v poriadku.

2. Výbušnosť a agresívne hádky

Zdá sa vám, že partnera podráždi aj maličkosť a vrhá sa do konfliktov divoko, naplno a akoby s radosťou? Ak pri tom navyše prejavuje krutosť, nebojí sa ťať do živého či urážať, pozor. Rovnaké platí aj pre vás. Ak si v pokojnej chvíľke uvedomíte, že robíte niečo podobné, uvažujte nad tým, či nepotrebujete pomoc odborníka. Ako jednotlivec, ale aj ako pár.

3. Oddelené životy

Partnerov by malo spájať aj trávenie voľného času. Ak sa počas neho dvojica odcudzuje, prípadne sa každý z partnerov venuje vlastným veciam (trávi večery mimo domu s priateľmi), je to jasný signál odcudzenia. Spájať vás nemôže len jedna posteľ, do ktorej sa chodíte obaja vyspať. Mali by to byť aj rozhovory pri stole o tom, čo ste prežili v práci. Spoločná návšteva divadla, kina, návšteva reštaurácie, výlet na hory, alebo dovolenka.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #problém #vzťah #partner #zivot #odcudzenie #znak

+ Pomáhajte s triedením odpadu, deti uvidia ako vám na tom záleží.
Zopár vecí sa pokazilo, avšak to nemusí byť len...

+ Choďte sa prejsť do prírody, vyčistíte myseľ a budete sa cítiť lepšie.
Peniaze nie sú všetko, uvedomte si, že...