Fakty o spermiách, ktoré by mala poznať každá žena !

Spermie nie sú výsostne mužskou záležitosťou. Každá žena príde s nimi skôr či neskôr do styku.

09.12.2015 15:00
ananás, spermie Foto:
Ak vám partnerove spermie nechutia, nespraví to ani ananás na raňajky.
debata

Byť informačné podkutá je veľmi dobrá výbava pre život s partnerom.

Nie sú to hrdinovia

Stačí jedna spermia, ktorá sa dostane k vajíčku a pekný sex sa neobíde bez následkov. Pravdou však je, že aj počas ovulácie je šanca otehotnieť na prvý raz len 30 %. To nie je najlepšia vyhliadka, keďže ide o najplodnejšie obdobie ženy. Dôvodom je, že po vniknutí spermií do tela proti nim bojuje od pH vagíny, cez vyššiu teplotu a imunitný systém všetko vo vašom tele. Preto prežije len ten najsilnejší materiál a toho majú muži vo svojich semenníkoch stále menej.

Nie, nie sú zdravé

Napísalo sa už množstvo článkov o tom, ako sú spermie pre telo ženy zdravé. Že prehĺtanie prospeje organizmu, pretože ejakulát obsahuje zinok, vápnik, magnézium, draslík, fosfor aj pár vitamínov vrátane známeho céčka. Je to obvykle známa mantra mužov, ktorí si vychutnávajú, ak im vie partnerka priniesť orál až do konca. Nepovedia však aj druhú stranu pravdy, ktorá znie, že všetky prvky sú síce prítomné, ale v tak mizivom množstve, že miesto dávky do pusy je pre vaše telo lepšie, ak si odhryznete z jablka.

Chuť sa vylepšuje len veľmi ťažko

Ak vám partnerove spermie nechutia, zrejme to nespraví ani ananás na raňajky. Niektoré potraviny síce výrazne ovplyvňujú pach tela, ale nikdy podstatu telesného pachu a chuti nezmeníte stravovacími návykmi. Sexuológ Abraham Morgentaler vzal ženám nádej na to, že dokážu významne zmeniť chuť partnerovho ejakulátu. Môžu ho skorigovať, ale každý muž má svoju vôňu a k nej patrí aj chuť.

Umývanie nepomôže

Ak sa náhodou stane nehoda pri milovaní, najhoršou vecou je, ak vyskočíte do kúpeľne a snažíte sa spermie s vagíny vymyť prúdom vody. Spermie majú flexibilný bičík a práve prúd vody im môže pomôcť preniknúť hlbšie do vášho vnútra a zriediť prirodzené vaginálne šťavy, ktoré sú proti nim.

Otca si vyberajte podľa životného štýlu

Kvalita spermií je priamo úmerná k životnému štýlu partnera. Je dokázané, že alkohol, marihuana, nebodaj tvrdšie drogy výrazne znižujú mužskú plodnosť. Spermie sú jedny z najcitlivejších buniek v mužskom tele a ich životnosť znižuje každá jedna vyfajčená cigareta. Pozor, ohrození na otcovstve sú aj milovníci kúpeľov a saunovania. Zvýšená teplota spermie zabíja. Preto ak máte záujem využiť partnera nielen na erotické hry, ale aj na založenie rodiny, určite by ste si mali všímať aj jeho životné návyky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #intimity #plodnosť #spermie #chuť spermií

+ Zmena je život, avšak dávajte pozor, aby ste sa nezmenili k horšiemu.
Povedzte svoj názor a neprikláňajte sa k...

+ Neležte ráno príliš dlho v posteli, za ten čas môžete stihnúť niečo lepšie.
Ak chcete, stále je čo robiť,...