Viete ako udržať romantiku stále živú?

Život nie je len o slastnom hrkútaní a večeroch pri sviečke. Lenže ak sa romantické kulisy vytratia zo života úplne, zo vzťahu ostanú skôr či neskôr ruiny.

01.09.2015 16:20
kvety, láska, vzťah, romantika Foto:
Romantická láska? Ale ide to večne?
debata (1)

Romantika určite nie vyhradená len pre čerstvo zamilovaných. Je tmelivo, ktoré vám dokáže zachrániť lásku na desiatky rokov v jednom vzťahu.

Vypnite telefón

Súčasná doba je presiaknutá jedom na romantické chvíle. Skúmania viac ako tisícky respondentov ukázali, že intenzívne používanie mobilných telefónov narušilo ich intímne chvíle. Nie je zriedkavé vidieť, ako si dvojica miesto hľadenia do očí, sleduje na Facebooku svoje statusy aspoň cez mobil. Rovnako zle vplývajú aj e-maily, chodiace počas spoločnej večere. Ako sa vraví, vypnite svet a zapnite seba. Vtedy začína pravá romantika.

Chodievajte spávať v rovnakom čase

Je jedno, či skončíte sexom, alebo len pusou na dobrú noc. Odborník na vzťahy Barton Goldsmith si za roky praxe všimol fenomén, že v manželskej poradni sa na vyprchanú romantiku najviac sťažovali dvojice, ktorých biorytmus bežal odlišne. Nemusíte počas dňa robiť všetko rovnako, ale spoločne zhasnúť svetlo v spálni je veľmi kľúčové, ak chcete mať zo vzťahu niečo viac, ako iba spolunažívanie.

Uvarte si kávu, alebo čaj

Platí to aj o prinesení piva, namiešaní drinku, skrátka malej romantickej pozornosti pre toho druhého. Nemusí to byť vždy len skvelá večera v drahej reštaurácii. Dať vodu do kanvice pre dvoch je gesto, ktoré vie lásku neuveriteľne upevniť.

Zatancujte si

Stačí aj päť minút na dobrú hudbu z rádia, alebo len tak potichu na imaginárne takty. Stačí držať partnera v náručí, hýbať sa, spolu mať líce pri líci a zažívať uvoľnenú atmosféru tanečného pohybu. Muži síce neradi tancujú, ale nemusíte ho ťahať na večierok. Chytiť sa však pred večerou na päť minúť bude prijateľné a sám uvidí pozitívne zmeny v klíme vzťahu.

Objavujte spolu svet

Nedovoľte, aby vás prevalcovala rutina života. Potom vás neprevalcuje ani rutina vo vzťahu. Vytvorte si priestor objavovať niečo nové. Či už ide o novú oblasť života, športu, hry, umenia… Dajte si záväzok, že raz za mesiac, alebo dva sa pustíte do novej činnosti. Povzbudzovanie, spoločné napredovanie a vzájomná podpora so zdieľanými úspechmi sú niečo veľmi krásne, intímne a romantické.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #romantika #pár #dvojica

+ Využite možnosť ráno si zaplávať v bazéne, alebo sa len tak schladiť vodou.
Kreativita v riešení problémov...

+ Odreagujte sa pri dobrom filme a načerpáte dostatok síl na ďalší deň.
Nemusíte mať za každú cenu najdrahšie...