5 štádií vzťahu! Čo vás čaká v cieli?

Láska prechádza vývojom, nie každý vzťah to ustojí. Čo vás čaká?

25.08.2015 07:00
láska, zamilovanosť, vzťah Foto:
Čo nás spolu čaká?
debata

Šialená zaľúbenosť

Vlna eufórie, ktorá nemá konca kraja. Minúty či dni bez vašej lásky sú pre vás skľučujúce a chvíle strávené s ním nemajú jedinú chybičku. Krásne je všetko okolo vás, dýchate jeden pre druhého a vášmu partnerovi by ste zniesli aj modré z neba. Je dokonalý!

Ružové okuliare sú preč

Poblúznenie sa končí a vy začínate vnímať vašu realitu vo dvojici. Až teraz partnera vidíte takého, aký v skutočnosti je. Možno menej vtipný, možno menej spoľahlivý či menej svalnatý… V tejto fáze sa dozvedáte, či vaše očakávania vo vzťahu budú naplnené. Teraz sa rozhoduje, či ste pár, ktorý sa k sebe hodí, ktorému vytriezvenie z ošiaľu zamilovanosti nijako neublíži.

Boj o moc

Akým smerom sa bude náš vzťah vyvíjať? Každý si buduje vo vzťahu vlastnú pozíciu a nie vždy je ochotný na kompromisy. Prichádzajú búrky, nezhody, tichá domácnosť. Na druhej strane, vzťah sa vyvíja a smeruje do pokojných vôd. Obaja si nájdete vo vzťahu miesto, ktoré je pre vás to pravé. Len to chce čas.

Bilancovanie

Zrazu je to tu! Čas na veľké rozhodnutia, ktoré so sebou vážny vzťah prináša. „My“ ide trocha do úzadia a zasa sa prediera do popredia „ja“. Som šťastná? Napĺňa ma vzťah, v ktorom žijem? Čo teraz? Ide o skĺbenie vašich predstáv o ďalšom živote, ktorý vás čaká.

Dôvera a bezpečie

Vo vzťahu ste našli to, čo ste hľadali. Obaja ste spokojní s tým, ako sa všetko vyvinulo. Spája vás dôvera, pokoj, spoločné plány. Partner je obohatením vášho života, dopĺňate sa, milujete. Toto ste chceli.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zamilovanosť #štádiá vzťahu #vytrieznevie

+ Podporujte svoju imunitu vitamínmi, práve to vaše telo potrebuje.
Ak neviete pokračovať dnes nie je práve váš...

+ Pravidelný tréning zlepší nielen vašu kondíciu.
Nevzdávajte sa pred koncom, inak si vašu smotanu zlizne niekto...