Horšie vety pri rozchode ako: Už ťa neľúbim!

Rozchod. Bolí sám o sebe. Niekto, kto o nás toho vedel už viac ako dosť, sa zrazu vyparí. Odíde. Navždy. A ešte počúvať tieto vety. Kto by si to prial?

28.07.2015 14:45
rozchod, kríza, Foto:
Veta "neľúbim ťa", občas menej zabolí. Vedie k rýchlemu vytriezveniu. Kým ostatné kreslia zbytočnú nádej.
debata

Môžeme ostať priateľmi

Hoci túto vetu vyslovujú podľa štatistiky skôr ženy (a myslia ju skutočne vážne), občas sa pritrafí aj z úst mužov. Tí, na rozdiel od žien, ňou mienia len zjemniť bolestivý rozchod, používajú ju, ak dali kopačky. Táto veta však často ženu rozzúri. Kto by uprednostnil priateľstvo pred láskou? A vôbec: O čom sa zhovárať s „priateľom“, ktorý bol predtým partnerom? O novej známosti?!

Je tu niekto tretí

Ani nie tretí, ale iná, pretože vzťah končí. Boli dvaja, budú dvaja. Ak je toto pravda a vzťah sa končí, pretože si muž našiel inú, nemusel by to zdôrazňovať. Áno, stalo sa, dovidenia. Každá zmienka o „novej“, „inej“, „lepšej“ je pre bývalú ako pichnutie osou – priamo do srdca.

Nezaslúžim si ťa

Najväčší trapas, aký môže z mužských úst zaznieť. Má svoje dôvody: Prestal vás milovať, už vám nerozumie, jeho rodina vás neprijíma, prípadne ho proti vám „hucká“, závidí vám, ste úspešnejšia, nudí sa s vami, ste márnotratná, ste „niekde inde“ ako on, má pocit, že mu nerozumiete… Dôvod je hocijaký, no on, v snahe, aby vám ublížil čo najmenej, pozdvihne vás do oblakov. Vy ste princezná, ktorá si zaslúži niekoho iného. Trápne, ale v podstate pravdivé. Načo lásku, ktorá už zhasla?

Budeš vždy časť môjho života

Pekná fráza. Avšak hodí sa skôr do zamilovaného románu ako do vašich porozchodových dní. Ak dal kopačky, túži po jednom: Čo najskôr na vás zabudnúť, chce, aby ste mu čo najskôr prestali písať, chce sa od vás čo najskôr odstrihnúť a dúfa, že to isté nastane aj z vašej strany. Hneď po rozchode zničí všetky vaše maily, odtrhne sa od spomienok a vrhne sa do aktivít, ktoré pri vás nestíhal. Ak ešte nemá náhradu, začne chodiť s kamošmi na pivo a aktívne hľadať nový zmysel života.

Nechcem o tom hovoriť

Túto vetu tiež nechceme počuť, ale je zo všetkých najmenej zraniteľná. Aspoň neklame, nesiaha po frázach. Jednoducho, „šlus“, koniec so vzťahom a on sa k tomu nebude vyjadrovať. Hoci máte čo so sebou robiť, potrebujete sa odsťahovať, zmeny vás čakajú možno aj v práci a je toho na vás viac ako dosť, dajte mu čas. Možno o mesiac povie, čo to malo znamenať. Momentálne ešte nemá utriedené myšlienky.

Budem ťa stále ľúbiť

Ale čo? A prečo sa potom rozhodol poslať vás „kade ľahšie“?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #trapas #rozchod #priateľstvo #spomienky #zmysel života #fráza

+ Zamerajte sa na konzistentnosť, to je kľúč k úspechu.
V práci bude pre vás ťažké sa rozhodnúť, popremýšľať nad...

+ Chráňte sami seba pred infekčným ochorením, buďte zodpovedný.
V oblasti financií sa vám začne dlhodobo dariť,...